Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Hakkebøf i ovn med bløde hvide løg og brun sovs

Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Aftensmad - Oksekød - Hakkebøf i ovn med bløde løg og brun sovs

Beskrivelse: Søger du opskrift på hakkebøf i ovn med hvide løg og brun sovs? Her på KREATIT.DK kan du finde forslag til stegning af hakkebøf i ovn.

 

Antal personer

4 personer
 

Ingredienser

Hakkebøffer

600 g oksekød
2 tsk. sennep
2 tsk. salt
lidt friskkværnetpeber
 

Til bløde hvide løg 

4 store zittauerløg - almindelige hvide løg
50 g smør
2-3 spsk. akaciehonning
lidt salt
Evt. lidt olie hvis panden ikke har slip-let. 
 

Til brun sovs

3 dl kalvefond
1 dl fløde
1 tsk. Maizena med top, udrørt i en smule vand
madkulør
Salt og friskkværnet peber
 

Fremgangsmåde

saftig hakkebøf stegt i ovn

Hakkebøf på ca. 150 g.

Fremgangsmåde

1. Find en skål frem og kom alle ingredienserne heri til hakkebøfferne. 
2. Ælt godt igennem. 
3. Sæt farsen på køl i mindst ½ time.
4. Snit alle løgene i fine skiver. 
5. Find et ildfast fad frem, og smør det godt ind i smør. 
6. Tag nu farsen ud af køleskabet og form bøfferne. Vej 4 farsklumper af 150 g af.
7. Form de 4 farsklumper til 4 bøffer af 150 g. Brug evt. en bøfformer  
8. Start med at brune bøfferne på en pande. Kom en god klat smør på en varm pande (8 på en skala fra 1-9), og brun dem ca. 45-60 sekunder på hver side. 
9. Læg bøfferne over på det ildfaste fad efterhånden som de bliver færdige. 

De bløde hvide løg

10.Kom løgene på panden ved middelvarme til de begynder at blive bløde og får en brun farve i kanten (ca. 15-20min)
11. Tilsæt et god klat smør og brun dem i smørret i ca. 5 min.
12. Hæld nu akaciehonningen på løgene, og lad dem stege yderlige 2 min, så de karamelliserer løgene sammen med akaciehonningen.  
13. Tilsæt da kalvefond og fløde i panden. 
14. Lad det koge op, jævn med maizena udrørt i koldt vand og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det småkoge i 2 min. 
15. Tilsæt madkulør og hæld det ud over hakkebøffene. 
16. Stil fadet ind en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft giv dem 20 min. 
 

Når du steger hakkebøffene i ovnen i stedet for på panden, så bliver de ikke så fede. 

Vigtigt

Gaspakket oksekød snyder øjet. Det vil sige at kødet ser gennemstegt ud allerede ved 55 grader, men bøffen er først gennemstegt når den har en kernetemperatur på 70 grader. 70 grader er vigtigt fordi da vil den dræbe eventuelle sygdomsfremkaldende bakterier. 

Siden er opdateret den 08-08-2024