Titel: Hakkebøf i ovn med bløde hvide løg og brun sovs
Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Aftensmad - Oksekød - Hakkebøf i ovn med bløde løg og brun sovs
Beskrivelse: Søger du opskrift på hakkebøf i ovn med hvide løg og brun sovs? Her på KREATIT.DK kan du finde forslag til stegning af hakkebøf i ovn.
Antal personer
4 personerIngredienser
Hakkebøffer
600 g oksekød2 tsk. sennep
2 tsk. salt
lidt friskkværnetpeber
Til bløde hvide løg
4 store zittauerløg - almindelige hvide løg50 g smør
2-3 spsk. akaciehonning
lidt salt
Evt. lidt olie hvis panden ikke har slip-let.
Til brun sovs
3 dl kalvefond1 dl fløde
1 tsk. Maizena med top, udrørt i en smule vand
madkulør
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Hakkebøf på ca. 150 g.
Fremgangsmåde
1. Find en skål frem og kom alle ingredienserne heri til hakkebøfferne.2. Ælt godt igennem.
3. Sæt farsen på køl i mindst ½ time.
4. Snit alle løgene i fine skiver.
5. Find et ildfast fad frem, og smør det godt ind i smør.
6. Tag nu farsen ud af køleskabet og form bøfferne. Vej 4 farsklumper af 150 g af.
7. Form de 4 farsklumper til 4 bøffer af 150 g. Brug evt. en bøfformer
8. Start med at brune bøfferne på en pande. Kom en god klat smør på en varm pande (8 på en skala fra 1-9), og brun dem ca. 45-60 sekunder på hver side.
9. Læg bøfferne over på det ildfaste fad efterhånden som de bliver færdige.
De bløde hvide løg
10.Kom løgene på panden ved middelvarme til de begynder at blive bløde og får en brun farve i kanten (ca. 15-20min)11. Tilsæt et god klat smør og brun dem i smørret i ca. 5 min.
12. Hæld nu akaciehonningen på løgene, og lad dem stege yderlige 2 min, så de karamelliserer løgene sammen med akaciehonningen.
13. Tilsæt da kalvefond og fløde i panden.
14. Lad det koge op, jævn med maizena udrørt i koldt vand og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det småkoge i 2 min.
15. Tilsæt madkulør og hæld det ud over hakkebøffene.
16. Stil fadet ind en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft giv dem 20 min.
Når du steger hakkebøffene i ovnen i stedet for på panden, så bliver de ikke så fede.