Titel: Opskrift på Hakkebøf i ovn med bløde rødløg og brun sovs
Kategori: Madopskrift - Aftensmad - Oksekød
Beskrivelse: Søger du opskrift på hakkebøf i ovn med rødløg og brun sovs? Her på KREATIT.DK kan du finde forslag til stegning af hakkebøf i ovn.
Antal personer
4 personerIngredienser
Hakkebøffer
600 g oksekød2 tsk. sennep
2 tsk. salt
lidt friskkværnetpeber
Til bløde rødløg
3-4 store rødløg i skiver3 tsk. rørsukker eller almindelig hvidt sukker
3 spsk. balsamico
Til brun sovs
3 dl kalvefond1 dl fløde
1 tsk. Maizena med top, udrørt i en smule vand
madkulør
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Hakkebøf på ca. 150 g.
Fremgangsmåde
1. Find en skål frem og kom alle ingredienserne heri til hakkebøfferne.2. Ælt godt igennem.
3. Sæt farsen på køl i mindst ½ time.
4. Snit alle løgene i fine skiver.
5. Find et ildfast fad frem, og smør det godt ind i smør.
6. Tag nu farsen ud af køleskabet og form bøfferne. Vej 4 farsklumper af 150 g af.
7. Form de 4 farsklumper til 4 bøffer af 150 g. Brug evt. en bøfformer
8. Start med at brune bøfferne på en pande. Kom en god klat smør på en varm pande (8 på en skala fra 1-9), og brun dem ca. 45-60 sekunder på hver side.
9. Læg bøfferne over på det ildfaste fad efterhånden som de bliver færdige.
De bløde røde løg
10. Kom lidt mere smør på panden og skrue ned for varmen til (6-7 på en skala fra 1-9). Svits så rødløg i 2 min11. drys så med sukker og hæld balsamico ud over løgringene.
12. Lad det svitse yderligere 1 min, tilsæt da kalvefond og fløde i panden.
13. Lad det koge op, jævn med maizena udrørt i koldt vand og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det småkoge i 2 min.
14. Tilsæt madkulør og hæld det ud over hakkebøffene.
15. Stil fadet ind en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft giv dem 20 min.