Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Opskrift på Hakkebøf i ovn med bløde rødløg og brun sovs

Kategori: Madopskrift - Aftensmad - Oksekød

Beskrivelse: Søger du opskrift på hakkebøf i ovn med rødløg og brun sovs? Her på KREATIT.DK kan du finde forslag til stegning af hakkebøf i ovn.

 

Antal personer

4 personer
 

Ingredienser

Hakkebøffer

600 g oksekød
2 tsk. sennep
2 tsk. salt
lidt friskkværnetpeber
 

Til bløde rødløg

3-4 store rødløg i skiver
3 tsk. rørsukker eller almindelig hvidt sukker
3 spsk. balsamico
 

Til brun sovs

3 dl kalvefond
1 dl fløde
1 tsk. Maizena med top, udrørt i en smule vand
madkulør
Salt og friskkværnet peber
 

Fremgangsmåde

saftig hakkebøf stegt i ovn

Hakkebøf på ca. 150 g.

Fremgangsmåde

1. Find en skål frem og kom alle ingredienserne heri til hakkebøfferne. 
2. Ælt godt igennem. 
3. Sæt farsen på køl i mindst ½ time.
4. Snit alle løgene i fine skiver. 
5. Find et ildfast fad frem, og smør det godt ind i smør. 
6. Tag nu farsen ud af køleskabet og form bøfferne. Vej 4 farsklumper af 150 g af.
7. Form de 4 farsklumper til 4 bøffer af 150 g. Brug evt. en bøfformer  
8. Start med at brune bøfferne på en pande. Kom en god klat smør på en varm pande (8 på en skala fra 1-9), og brun dem ca. 45-60 sekunder på hver side. 
9. Læg bøfferne over på det ildfaste fad efterhånden som de bliver færdige. 

De bløde røde løg

10. Kom lidt mere smør på panden og skrue ned for varmen til (6-7 på en skala fra 1-9). Svits så rødløg i 2 min
11. drys så med sukker og hæld balsamico ud over løgringene.
12. Lad det svitse yderligere 1 min, tilsæt da kalvefond og fløde i panden. 
13. Lad det koge op, jævn med maizena udrørt i koldt vand og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det småkoge i 2 min. 
14. Tilsæt madkulør og hæld det ud over hakkebøffene. 
15. Stil fadet ind en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft giv dem 20 min. 
 

Når du steger hakkebøffene i ovnen i stedet for på panden, så bliver de ikke så fede. 

 

Vigtigt

Gaspakket oksekød snyder øjet. Det vil sige at kødet ser gennemstegt ud allerede ved 55 grader, men bøffen er først gennemstegt når den har en kernetemperatur på 70 grader. 70 grader er vigtigt fordi da vil den dræbe eventuelle sygdomsfremkaldende bakterier. 

Siden er opdateret den 02-03-2021