Titel: Hjemmelavet Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløg og persille.
Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Forretter - Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløg og persille
Beskrivelse: Søger du en lækker opskrift på Jomfruhummerhaler? Se lige denne lækre opskrift på Hjemmelavet Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløg på Kreatit.dk.
Antal personer
4 personerIngredienser:
24 stk. jomfruhummerhaler3 spsk blødt smør
1-2 fed hvidløg (presset)
2 spsk. friskhakket persille
salt
Fremgangsmåde
- Klargør jomfruhummerhalerne ved at klippe dem op i ryggen og trække den sorte tarmstreng ud.
- Læg de klargjorte jomfruhummerhaler op i ildfast fad.
- Rør blødt smør sammen med presset hvidløg og friskhakket persille.
- Kom hvidløgssmørret i en lille sprøjtepose og klip et lille hul.
- Sprøjt en tynd stribe smør ind i ryggen på hver hummerhale.
- Gratiner hummerhallerne i ovenen ved 200 grader (almindelig over- og undervarme) i 6-10 minutter, indtil de er lige netop møre og smørret er smeltet. Stegetiden er afhængig af størrelsen på jomfruhummerhalerne.
- Server jomfruhummerhalerne med citronsaft, flutes og måske lidt grøn salat.
Alternativer
Har man ikke en sprøjtepose kan en frysepose også bruges.Hvidløgssmørret kan også fordeles med en kniv eller ske, fryse- eller sprøjtepose er at foretrække.
I stedet for jomfruhummerhaler kan hele jomfruhummere også bruges.