Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Generelt hvad der er værd at vide om Kalkun

Kategor: Madvarer - Fjerkræ - Kalkun- Generelt

Beskrivelse: Søger du noget om Kalkun, så finder du her på Kreatit.dk noget generelt om Kalkun.

 

For en god ordens skyld, så spiser vi ikke så små Kalkun. Det er nogle Kalkuner, som ser ud og er lige så store som voksne høns.
 

Partering af Kalkun

 

Generelt

Kalkun tilhører kattegorien fjerkræ.

Kalkun kan tilberedes på rigtig mange former i ovn, på pande, grill, helstegt, strimlet eller hakket. 
Kalkun er mager stykke kød, som betegnet sund og fedtfatiitg mad. 
 

Produktform

Når vi tager til supermarkedet eller slagter for at handle Kalkunekød.

Så køber vi

Næringsindhold pr. 100 g

Kalkun er rig på protein og selve kødet er fedtfattig.  

Energi: 444 kJ / 105 kcal
Fedt: 2,2 g
- heraf mættet: 0,623 g
- heraf enkeltumættet: 0,711 g
- heraf flerumættet: 0,719 g
Kulhydrat: 0 g
- heraf sukkerarter: 0 g
Kostfibre: 0 g
Protein: 21,3 g
Salt: - g
Alkohol: 0 g

Vitaminer pr. 100 gram

A: 0 µg
B1: 0,09 mg
B2: 0,16 mg
B3: 7,9 mg
B5: 0,8 mg
B6: 0,46 mg
B8: 2 µg
B9: 15 µg
B12: 2 µg
C: 0 mg
D: 0 µg
E: 0,2 mg
K: 0 µg

Mineraler

Fosfor: 150 mg
Jern: 0,77 mg
Jod: 1,5 µg
Kalk: 10 mg
Kalium: 230 mg
Kobber: 0,055 mg
Krom: 2,5 µg
Magnesium: 21 mg
Mangan: 0,011 mg
Molybdæn: 0 µg
Natrium: 93 mg
Nikkel: 3,1 µg
Selen: 9,9 µg
Zink: 2,6 mg
 

Siden er opdateret den 02-11-2021