Titel: Generelt hvad der er værd at vide om Kalkun
Kategori: Mad og drikke - Madvarer - Fjerkræ - Kalkun- Generelt
Beskrivelse: Søger du noget om Kalkun, så finder du her på Kreatit.dk noget generelt om Kalkun.
For en god ordens skyld, så spiser vi ikke så små Kalkun. Det er nogle Kalkuner, som ser ud og er lige så store som voksne høns.
Partering af Kalkun
Generelt
Kalkun tilhører kattegorien fjerkræ.
Kalkun kan tilberedes på rigtig mange former i ovn, på pande, grill, helstegt, strimlet eller hakket.Kalkun er mager stykke kød, som betegnet sund og fedtfatiitg mad.
Produktform
Når vi tager til supermarkedet eller slagter for at handle Kalkunekød.
Så køber vi
- Hele Kalkuner
- Hele Kalkunelår uden rygben
- Kalkunbrystfilet
- Kalkuninderfilet
- Kalkunoverlår
- Kalkununderlår
- Kalkunoverlår med rygben
- Kalkunvinger
- hakket Kalkunkød
- Kalkunstrimler
- Kalkun nuggets
- Kalkun Gorden Bleu
Næringsindhold pr. 100 g
Kalkun er rig på protein og selve kødet er fedtfattig.
Energi: 444 kJ / 105 kcal
Fedt: 2,2 g
- heraf mættet: 0,623 g
- heraf enkeltumættet: 0,711 g
- heraf flerumættet: 0,719 g
Kulhydrat: 0 g
- heraf sukkerarter: 0 g
Kostfibre: 0 g
Protein: 21,3 g
Salt: - g
Alkohol: 0 g
Vitaminer pr. 100 gram
A: 0 µg
B1: 0,09 mg
B2: 0,16 mg
B3: 7,9 mg
B5: 0,8 mg
B6: 0,46 mg
B8: 2 µg
B9: 15 µg
B12: 2 µg
C: 0 mg
D: 0 µg
E: 0,2 mg
K: 0 µg