Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Opskrift på kogning af krabbeklør

Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Aftensmad - Skaldyr - Krabbeklør

Beskrivelse: Søger du en opskrift på hvordan vi koger krabbeklør? Du kan finde opskriften her på Kreatit.dk.

 

Antal personer

Retten er for 8 personer
 

Ingredienser

2 kg krabbeklør
 

Kogelage

3 liter vand
3 spsk salt
2 bdt dild
 

Fremgangsmåden

  1. Rens hver klo for sig godt. Jeg synes en neglebørste er god, som jeg naturligvis forinden har skoldet eller køb for ny.
  2. Bring vandet i kog med salt og dild.
  3. Læg krabbekløerne i den spilkogende lage og lad dem simre 20 min. 
  4. Tag gryden af varmen og lad kløerne køle af i lagen. 
Stil eventuelt krabbekløerne i gryden og dildlagen i et kold vandbad eller ud i den kolde sne, eller på de kolde fliser. 
  1. Tag kløerne op af lagen og knæk skallerne. Husk at det store led som er lige efter krabbekløerne, skal have et knæk på begge sider. Grunden er at den indvendig næsten er delt op i 2 kamre.
Brug enen en nødderknækker eller læg kløerne på et viskestykke og giv dem et let slag med en hammer, så skallerne akkurat revner så meget, at vi kan åbne ind til kødet. 
Vi kan så enten vælge at pille kødet ud af alle krabberne eller server dem som "pil- selv". 


Tips!

Server de kogte karbbeklør med ristet brød og citronbåde go en eller flere af følgende saucer: Krabbeklørerne kan fryses med eller uden skal. Holdbarhed : Ca 3 måneder. 

Siden er opdateret den 08-08-2024