Titel: Opskrift på kogning af krabbeklør
Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Aftensmad - Skaldyr - Krabbeklør
Beskrivelse: Søger du en opskrift på hvordan vi koger krabbeklør? Du kan finde opskriften her på Kreatit.dk.
Antal personer
Retten er for 8 personerIngredienser
2 kg krabbeklørKogelage
3 liter vand3 spsk salt
2 bdt dild
Fremgangsmåden
- Rens hver klo for sig godt. Jeg synes en neglebørste er god, som jeg naturligvis forinden har skoldet eller køb for ny.
- Bring vandet i kog med salt og dild.
- Læg krabbekløerne i den spilkogende lage og lad dem simre 20 min.
- Tag gryden af varmen og lad kløerne køle af i lagen.
- Tag kløerne op af lagen og knæk skallerne. Husk at det store led som er lige efter krabbekløerne, skal have et knæk på begge sider. Grunden er at den indvendig næsten er delt op i 2 kamre.
Vi kan så enten vælge at pille kødet ud af alle krabberne eller server dem som "pil- selv".
Tips!
Server de kogte karbbeklør med ristet brød og citronbåde go en eller flere af følgende saucer:
- Kold dildsauce
- Kold grøn dipsauce
- Kold med krydderurter) Barbecuesauce
- Aioli
- Kold cremefraiche sauce