Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Generelt hvad der er værd at vide om Kylling

Kategor: Madvarer - Fjerkræ - KYLLING - Generelt

Beskrivelse: Søger du noget om kylling, så finder du her på Kreatit.dk noget generelt om Kylling.

 

For en god ordens skyld, så spiser vi ikke så små kylling. Det er nogle kyllinger, som ser ud og er lige så store som voksne høns.
 

Partering af kylling


Generelt

Kylling tilhører kattegorien fjerkræ.

Kylling kan tilberedes på rigtig mange former i ovn, på pande, grill, helstegt, strimlet eller hakket. 
Kylling er mager stykke kød, som betegnet sund og fedtfatiitg mad. 
 

Produktform

Når vi tager til supermarkedet eller slagter for at handle kyllingekød.

Så køber vi

Næringsindhold pr. 100 g

Kylling er rig på protein og selve kødet er fedtfattig.  

Energi                130 kcal
Protein                20 gram
Ttal N                    3,2 gram
Fedt, total            5,7 gram
Kylhydrat, total       0 gram
Alkohol                     0 gram
Aske                         1 gram
Vand                         74 gram

Vitaminer pr. 100 gram

A-vitamin            16 Re
Retinol                 16 μg
ꞵ-caroten            0 μg
D-vitamin            0,2 μg
E-vitamin            0,29 a-TE
K-vitamin            0 μg
B1-vitamin, Thiamin    0,096 mg
B2-vitamin, riboflavin  0,158 mg
B3-vitamin, niacin   11,7 NE
B6-vitamin 0,39 mg
Pantothensyre    1,06 mg
Biotin                    2 μg
Folat (folinsyre)  21,2 μg
B12-vitamin        0,42 μg
C-vitamin        2,3 mg

Mineraler

Natrium, Na        76 mg
Kalium, K            281 mg
Calcium, Ca        11 mg
Magnesium, Mg    24,2 mg
Fosfor, P            173 mg
Jern, Fe                0,578 mg
Kobber, Cu            0,036 mg
Zink, Zn                0,971 mg
Jod, I                    0,4 μg
Mangan, Mn        0,014 mg
Chrom, Cr            0,9 μg
Selen, Se            12,4 μg
Nikkel, Ni                3,6 μg

Siden er opdateret den 04-02-2021