Titel: Generelt hvad der er værd at vide om Kylling
Kategori: Mad og drikke - Madvarer - Fjerkræ - kylling - Generelt
Beskrivelse: Søger du noget om kylling, så finder du her på Kreatit.dk noget generelt om Kylling.
For en god ordens skyld, så spiser vi ikke så små kylling. Det er nogle kyllinger, som ser ud og er lige så store som voksne høns.
Partering af kylling
Generelt
Kylling tilhører kattegorien fjerkræ.
Kylling kan tilberedes på rigtig mange former i ovn, på pande, grill, helstegt, strimlet eller hakket.Kylling er mager stykke kød, som betegnet sund og fedtfatiitg mad.
Produktform
Når vi tager til supermarkedet eller slagter for at handle kyllingekød.
Så køber vi
- Hele kylllinger
- Hele kyllingelår uden rygben
- Kyllingebrystfilet
- Kyllingeinderfilet
- Kyllingeoverlår
- Kyllingeunderlår
- Kyllingeoverlår med rygben
- Kyllingevinger
- hakket kyllingekød
- Kyllingstrimler
- Kyllinge nuggets
- Kylling Gorden Bleu
Næringsindhold pr. 100 g
Kylling er rig på protein og selve kødet er fedtfattig.
Energi 130 kcal
Protein 20 gram
Ttal N 3,2 gram
Fedt, total 5,7 gram
Kylhydrat, total 0 gram
Alkohol 0 gram
Aske 1 gram
Vand 74 gram
Vitaminer pr. 100 gram
A-vitamin 16 Re
Retinol 16 μg
ꞵ-caroten 0 μg
D-vitamin 0,2 μg
E-vitamin 0,29 a-TE
K-vitamin 0 μg
B1-vitamin, Thiamin 0,096 mg
B2-vitamin, riboflavin 0,158 mg
B3-vitamin, niacin 11,7 NE
B6-vitamin 0,39 mg
Pantothensyre 1,06 mg
Biotin 2 μg
Folat (folinsyre) 21,2 μg
B12-vitamin 0,42 μg
C-vitamin 2,3 mg
Mineraler
Natrium, Na 76 mgKalium, K 281 mg
Calcium, Ca 11 mg
Magnesium, Mg 24,2 mg
Fosfor, P 173 mg
Jern, Fe 0,578 mg
Kobber, Cu 0,036 mg
Zink, Zn 0,971 mg
Jod, I 0,4 μg
Mangan, Mn 0,014 mg
Chrom, Cr 0,9 μg
Selen, Se 12,4 μg
Nikkel, Ni 3,6 μg