Titel: God køkkenhygiejne i forbindelse med håndtering af kylling.
Kategori: Mad og drikke - Madvarer - Fjerkræ - Kylling - Hygiejne
Beskrivelse: Søger du oplysninger omhandlende hygiejne i forbindelse med håndtering af kylling? Så finder du det her på Kreatit.dk.
For det første og mest vigtige som vi alle nok ved:
- Vaske hænder
- skifte skærbræt
- ikke blande kød og grønt
Dernæst 12 bedre køkkentips
- Sørg for at kødet kommer hurtigt hjem og på køl efter indkøb
- Korrekt køleskabstemperatur er højst +5 grader
- Hold køleskabet rent
- Tag først kødet ud af køleskabet, når det skal tilberedes
- Marineret kød opbevares i køleskab under marinering
- Optø frosset kød i køleskab over 1-2 dage ( ca. 5 timer pr. 500 g)
- Vask hænder før og efter berøring af rå madvarer
- Brug altid rene redskaber
- Vask skærebræt og kniv grundigt i varmt vand og opvaskemiddel efter partering og udskæring af råt kød - og lad det tørre helt før det bruge igen
- Det er praktisk at have flere skærebrætter, så du kan tage et rent og tørt til det næste du skal skære ud
- Sæt middagsrester hurtigt i køleskabet, også selv om de stadig er lune
- Bland ikke rå varer med tilberedte varer
Optøning af kylling
- Langsom! Optø frosset kød i køleskab over 1-2 dage ( ca. 5 timer pr. 500 g)
- Hurtig! Hurtig optøning af kylling. Put kyllingen i en forseglet pose og fyld en skål med koldt vand. Det er vigtigt at produkterne ikke får vand, da det ødelægger kødvævet og danner bakterier i kødet. (optøet efter 2-3 timer - dog skal hel kylling have længere tid). Hver 30 min, skal vandet skiftes.
- Nødløsning! Tilbered dem direkte fra frost. Husk at beregne 50 procent længere tid, end optøet produkt. Ikke anbefalende hvis produktet skal grilles eller steges.