Titel: Lagkager
Kategori: Mad og drikke - Bageopskrifter - Lagkager
Beskrivelse: Her på Kreatit.dk finder du generelt noget om lagkager.
Som navnet antyder er lagkager, kager som er lagopdelt.
Lagkagebunde
Lagkager er opdelt i x-antal lagkagebunde, som enten er lyse eller . På billedet er der brugt 3 lagkagebunde.
Hvor mange lag? Det bestemmer du som bager. Naturligvis kan fødselsdagsbarnet også have indflydelse.
Nogle bager lagekagebundene enkeltvis i lagkagebundeforme.
Andre bager dem i eksempelvis en springform. Efterfølgende kræver det at skære den store tykke lagkagebund op i 2-3 tynde lagkagebunde.
Lang de fleste lagkagebunde er runde, men andre forme er også muligt.
Fyld
Mellem hver lagkagebund en form for fyld.
Fyldet kan bestå af:
- Kagecreme
- Kagecreme med flødeskum
- Syltetøj eller mamelade
- Friske bær og kagecreme
- Frugtmousse eller chokolademousse
Kanten
Kanten kan smøres op med smørcreme eller ganache.
Lad gerne kagen stå på køl hele natten før opsmørring. Moussen har også brug for at "hærde".
Overtrækning
Kagen kan overtrækkes med:
Fondant
Obs! For ikke at fondanten smelter, så skal lagkagen opsmøres med smørcreme eller ganache.