Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Opskrift på hjemmelavet lasagne

Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Aftensmad - Italiensk - Lasagne

Beskrivelse: Søger du en opskrift på hjemmelavet lasagne? så finder du en dejlig opskrift her på Kreatit.dk

Antal personer

Til 4 personer

 

Ingredienser

Kødsauce

1 stk. Hakket stort zitauerløg
500 g. hakket oksekød
25 g smør 
1 tsk. groft salt
lidt friskkværnet peber
1 tsk. tørret frisk timian
1 til 2 tsk. tørret oregano
1 dåse koncentreret tomatpuré ca. 140 g.
1-2 dåser hakket tomater
1½ dl oksebouilion 
eventuelt 3-4 groftrevet gulerødder. 

Ostesauce eller bechamel sauce 

2 spsk. smør
2 spsk hvedemel
3 dl kogende mælk
½ tsj, salt
friskkværnet hvid peber
½ tsk. revet muskatnød
175 g karolines køkken Pasta- & gratineringsost 30 % eller 125 g mozzarella

Til sammenlægningen

250 g forkogte lasagneplader
2 spsk. rasp
25 g smør
evt. 175 g karolines køkken Pasta- & gratineringsost 30 % 

Tilbehør 

200 g landbrød 
grønt salat

Sådan gør du - Kødsauce

1. Svits løg og kød i gyldent smør.
2. Tilsæt krydderierne, tomatpuré og bouillon.
3. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 min.

Sådan gør du - Ostesauce

1. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
2. Tilsæt mel og bag det godt sammen.
3. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger tilsættes resten af mælken i lidt af gangen.
4. Tilsæt krydderier og ost i.
5. Lad saucen koge godt igennem og smag den til. 

sammenlægningen

1. Smør et ovnfast fad med smør.
2. Læg lasagneplader i bunden, kødsauce og ostesauce.
3. Slut med Lasagneplader, og ostesauce.
4. Øverst kan der eventuelt drysses revent ost.

Bagetid

ca. 35 min ved 200 grader.

Alterantiver

I stedet for: 

Oksekød kan der bruges plantebaseret oksekød. 

Smør kan der bruges margerine eller 2 spsk. olivenolie.
frisk timian kan der bruges basilikum.
Oksebouilion kan der bruges grønsagsbouilion
175 g karolines køkken Pasta- & gratineringsost 30 % kan der bruges 125 g revet mozzarella eller 125 g. frisk mozzarella.
 

Siden er opdateret den 08-08-2024