Titel: Opskrift på hjemmelavet lasagne
Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Aftensmad - Italiensk - Lasagne
Beskrivelse: Søger du en opskrift på hjemmelavet lasagne? så finder du en dejlig opskrift her på Kreatit.dk
Antal personer
Til 4 personer
Ingredienser
Kødsauce
1 stk. Hakket stort zitauerløg
500 g. hakket oksekød
25 g smør
1 tsk. groft salt
lidt friskkværnet peber
1 tsk. tørret frisk timian
1 til 2 tsk. tørret oregano
1 dåse koncentreret tomatpuré ca. 140 g.
1-2 dåser hakket tomater
1½ dl oksebouilion
eventuelt 3-4 groftrevet gulerødder.
Ostesauce eller bechamel sauce
2 spsk. smør
2 spsk hvedemel
3 dl kogende mælk
½ tsj, salt
friskkværnet hvid peber
½ tsk. revet muskatnød
175 g karolines køkken Pasta- & gratineringsost 30 % eller 125 g mozzarella
Til sammenlægningen
250 g forkogte lasagneplader
2 spsk. rasp
25 g smør
evt. 175 g karolines køkken Pasta- & gratineringsost 30 %
Tilbehør
200 g landbrød
grønt salat
Sådan gør du - Kødsauce
1. Svits løg og kød i gyldent smør.
2. Tilsæt krydderierne, tomatpuré og bouillon.
3. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 min.
Sådan gør du - Ostesauce
1. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
2. Tilsæt mel og bag det godt sammen.
3. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger tilsættes resten af mælken i lidt af gangen.
4. Tilsæt krydderier og ost i.
5. Lad saucen koge godt igennem og smag den til.
sammenlægningen
1. Smør et ovnfast fad med smør.
2. Læg lasagneplader i bunden, kødsauce og ostesauce.
3. Slut med Lasagneplader, og ostesauce.
4. Øverst kan der eventuelt drysses revent ost.
Bagetid
ca. 35 min ved 200 grader.
Alterantiver
I stedet for:
Oksekød kan der bruges plantebaseret oksekød.Smør kan der bruges margerine eller 2 spsk. olivenolie.
frisk timian kan der bruges basilikum.
Oksebouilion kan der bruges grønsagsbouilion
175 g karolines køkken Pasta- & gratineringsost 30 % kan der bruges 125 g revet mozzarella eller 125 g. frisk mozzarella.