Titel: Madrester og undgå madspild
Beskrivelse: MADRESTER. Her på KREATIT.DK kan du finde eksempler på anvendelse af madrester.
Her lister jeg i alfabetisk rækkefølge.
Fisk
- Fiske frikadeller kan bruges som pålæg
- Fiske fileter kan bruge som pålæg
- Stjerneskud
Frikadeller
- Wienergryde
- Som pålæg på rugbrød
Grød
- Kan tilsættes i brøddej
- Risengrød kan anvendes til klatkager
Frugter
Peberfrugt
- Rester af peberfrugt kan skæres i stykker til supplement til madkassen.
- Det er også muligt at snitte det terininger og fryse det ned til gryderetter.
- Dagen efter kan de også bruges til salat
- Dagen efter kan de bruges i gryderetter.
- Peberfrugt kan også skæres i stykker og fryses til næste gang vi skal have hjemmelavet pizza.
Grønsager
- Kan anvendes i grønsagsuppe
- anvendes til gratin eller æggekage
- Ærter og gulerødder kan anvendes til hjemmelavet italiens salat
Kartofler, kogte
- Bruges som pålæg på rugbrød
- Brasede kartofler på panden eller i ovnen
- Til kartoffelsalat
- Tern i salaten
- Fyld i æggekage
- Most kartoffel til kartoffelklatkager, eventuelt suppleret med rodfrugter
- Brasede kartofler med rodfrugter
- Til biksemad
Kylling, kogt
Jeg starter med at koge kyllingen, deri kommer jeg suppeurter og hønseterninger. Når vi har spist suppen så får vi næste dag kyllingefrikassé. Er der noget til overs så bliver det til høns i asparges.
Kødsovs fra pasta med kødsovs.
- Har jeg rester af kødsovs så får vi hjemmelavet pizza næste dag og derpå kommer jeg kødsovsen.
Mælk
Er mælk overskredet med 1-2 dage, så kan du bruge det til bagning. (MÅ IKKE LUGTE GRIMT)
Ost
- Skærost kan rives og nedfryses
- Skærost kan kommes på boller sammen med tomat til pizzaboller.
Pandekager
- Pandekager kan godt spises dagen efter
- Pandekager kan også tages med i madpakken
Pasta
- Rester af pasta får min børn med i madpakken. Så køber jeg enten forstegt kyllingespyd hos delikatessen, eller skinketern og blande i mellem. Nogle gange supplere jeg med majs og/eller peberfrugt i tern. Frostne ærter kan også blandes i madpakken, så er de optøer, når madpakken skal spises.
- De kan også bruges næstedags suppe.
Peberfrugt
- Rester af peberfrugt kan skæres i stykker til supplement til madkassen.
- Det er også muligt at snitte det terininger og fryse det ned til gryderetter.
- Dagen efter kan de også bruges til salat
- Dagen efter kan de bruges i gryderetter.
- Peberfrugt kan også skæres i stykker og fryses til næste gang vi skal have hjemmelavet pizza.
Pølser
- Rester til madpakken
- Rester til omlet
- Rester til svensk pølseret
Risengrød
- Risengrød kan anvendes til klatkager.
Tomater
- Overskydende tomater kan bruges i madpakken.
- Tomater kan også bruges til gryderetter.
- Tomater kan også bruges til omlet.
Æg
- Kan koges til madpakker.
- Æg kan bruges til omlet.