Mærker
Fantasien starter her

Mærker

Her på KREATIT.DK vil du finde nogle af de mange mærker vi møder når vi handler ind.

Ø-mærketMærker

Ø-mærket fortæller at varen er "statskontrolleret økologisk". Mærket kan sættes på landbrugsvarer, der er dyrket ifølge EU-regler for økologisk husdyrsproduktion.

"Økologi"

Økologi, vil sige, at der ikke er brugt bekæmpelsesmidler i produktionen - på nær få undtagelser (fx. svovl). Husdyrene får ingen forebyggende medicin (vækstfremmende) og mindst 75 % af foderet er økologisk. Kunsstgødning er forbudt, men det er tilladt at bruge husdyrgødning (gylle) fra ikke-økologiske landbrug.  

I.P-mærket

I.P. står for Dansk Integreret produktion, og mærket optræder på danske frugter og grønsager. De varer, der får mærket skal sikre:

  • forsvarlig dyrkning
  • Hensyn til mennesker og natur
  • Mindre gødning
  • Færre midler til insektbekæmpelse

Max Havelaar

Max Havelaars elefant mærke er  et internationalt -"bæredygtighedsmærke", som især ses på kaffe, te og bananer. Mærket betyder at handelen er bæredygtig, dvs at bønderne i den 3. verden sikres en større pris for deres råvarer, langsigtede kontrakter og kreditter. Bonden skal til gengæld opfylde særlige betingelser (ikke kun dyrke en slags afgrøder) og arbejde hen imod en økologisk bæredygtig produktion.

Varefakta

Varefakta-mærket står for varedeklarationer, der er udarbejdet i samarbejde med Danske Varefakta Nævn (DVN).

Nøgleh

    kreatit.dk
    11782278