Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Hjemmelavet opskrift - forret maskeret blomkål med rejer og ærter. 

Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Forretter - Maskeret blomkål med rejer

Beskrivelse: Søger du en opskrift på hjemmelavet forret bestående af maskeret blomkål med rejer og ærter. Så kan du finde en her på Kreatit.dk. 

 

Antal personerBlomkål kan købes i disse farver

6 personer
 

Ingredienser:

1 stort blomkål eller 2 mindre blomkål
5 dl kold vand
smag til med salt
 

Sovs:

2 dl ymer naturel
0,5 teskefuld salt
0,2 teskefuld peber
0,5 teskefuld karry
1 teskefuld sød sennep
1 bund frisk dild
 

Pynt:

200 gram rejer
2 stk. friske tomater
2 stk. æg
100 gram grønne ærter
 

Fremgangsmåde

  1. Æggene koges hårdkogte.
  2. Blomkålshovedet koges i 12-15 min i letsaltet vand. Det kan kun lige være mørt - hvorpå det lægges til afkøling midt på et fad. 
  3. Alle ingredienserne til sovsen blandes sammen og smages til. 
  4. Rejerne og eventuelt ærter optøs. 
  5. Æg og tomaer skæres i kvarte.
  6. Start med at hælde sovsen over blomkålshovedet, æg og tomatbåde lægges skiftevis langs kanten. 
  7. Til sidst drys rejerne og ærterne over blomkålet. 
  8. Serveres kold med flutes til. 

Alternativer

Ærterne kan naturligvis også være friske håndpillede. 
Alternativ til rejerne, som naturligvis også kan være reje i lage. 
 

Siden er opdateret den 08-08-2024