Titel: Minirugbrød
Kategori: Mad og drikke - Bageopskrifter - Minirugbrød
Beskrivelse: Her på KREATIT.DK finder du opskriften på, hvordan du kan bage minirugbrød.
Ingredienser
250 g skårne rugkerner (ca. 3 dl)
3 dl kogende vand
1 flaske mørk hvidtøl
50 g gær
3½ dl kærnemælk
200 g hvedemel
1 spsk. groft salt
1 kg groft rugmel
Pensling: smeltet smør
Fremgangsmåde
- Kom rugkerne i en stor skål.
- Hæld kogende vand over og lad kernerne trække i 1 time.
- tilsæt øl og rør gæren ud heri
- tilsæt kærnemælk, hvedemel og salt
- Ælt blandingen godt med en håndmixer (brug dejkroge).
- Ælt rugmel i lidt efter lidt (hvis dejen er fast – så brug hænderne)
- Dæk dejen med et vådt klæde og stil den til hævning i 1 time.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen heri
- Glat dejen med en træspatel dyppet i koldt vand.
- Lad dejen efterhæve ca. 1 time.
- Pensl med smør og bag den nederst i ovnen ved 200 grader i 50 min. Eller 40 min. Sluk for ovnen og brødet få 10 min. Eftervarme.
- Skær bradepanderugbrødet op i passende størrelser.
Det er også muligt at skære dejen i gennem 1-4 gange på den korte led og 7 gange på den lange. Når bradepanderugbrødet er færdigt og lettere afkølet kan man brække brødene fra hinanden.