Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Mørbrad i ovn med porre og spidskål

Kategori: Mørbrad i ovn med porre og spidskål

Beskrivelse: Her på Kreatit.dk finder du en opskrift på Mørbrad i ovn med porre og spidskål

Ingredienser

4 stk. Porre
½ stk. Spidskål (stort)
1 stk.   Hønseboullonterning
2 dl vand (kogende)
4 dl fløde eller 2 små madlavningsfløde
½ tsk.  salt
lidt Peber    

1 stk. Mørbrad
6 stk. skiver bacon (skiveskåret)

 

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen op til 200 grader.

2. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver.

3. Skyl spidskål, og snit det fint.

4. Kom porre og spidskål op i et ildfast fad og bland dem godt.

5. Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand.

6. Tilsæt fløde og krydre bouillonsovsen med salt og peber

7. Hæld bouillonsovsen ud over porre og spidskål i fadet.

8. Rens mørbraden for for bimørbrad, fedt og sener. Krydre den med salt og peber.

9. Pak mørbraden ind i bacon og læg den ovenpå porre og spidskål i fadet.

10. Sæt fadet i ovnen, og steg den ved 200 grader i 20 min.

11. Skru derefter op på 250 grader i 10 min. til mørbraden er gennemstegt og baconen er gylden.

12.Server den med majskolber og en god salat



 

Siden er opdateret den 28-07-2023