Titel: Mørbrad i ovn med porre og spidskål
Kategori: Mørbrad i ovn med porre og spidskål
Beskrivelse: Her på Kreatit.dk finder du en opskrift på Mørbrad i ovn med porre og spidskål
Ingredienser
4 stk. Porre
½ stk. Spidskål (stort)
1 stk. Hønseboullonterning
2 dl vand (kogende)
4 dl fløde eller 2 små madlavningsfløde
½ tsk. salt
lidt Peber
1 stk. Mørbrad
6 stk. skiver bacon (skiveskåret)
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen op til 200 grader.
2. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver.
3. Skyl spidskål, og snit det fint.
4. Kom porre og spidskål op i et ildfast fad og bland dem godt.
5. Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand.
6. Tilsæt fløde og krydre bouillonsovsen med salt og peber
7. Hæld bouillonsovsen ud over porre og spidskål i fadet.
8. Rens mørbraden for for bimørbrad, fedt og sener. Krydre den med salt og peber.
9. Pak mørbraden ind i bacon og læg den ovenpå porre og spidskål i fadet.
10. Sæt fadet i ovnen, og steg den ved 200 grader i 20 min.
11. Skru derefter op på 250 grader i 10 min. til mørbraden er gennemstegt og baconen er gylden.
12.Server den med majskolber og en god salat