Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Muffins

Kategori: MUFFINS.

Beskrivelse: Her på Kreatit.dk finder du noget generelt om bagværket muffins eller cupkages. Muffins

Vi bager muffins eller cupcakes, som en portionskage.  Det er også nemmere at have med på en skovtur, eller til en klassens time. Derudover så kan vi lave individuelle kager. Piger kan få rød glasur og drenge blå eller grøn glasur. Vi kan lave nogle med eller uden nødder. Til børnefødselsdage kan børnene få lov at pynte deres egen muffinskage eller cupcake. De er også lette til at indordne sig efter et tema i form af parpirsforme eller pynten.

Oprindelse

Muffin er en traditionel engelsk eller amerikansk kage bagt med hvedemel i en portionsform, der giver kagen form som en omvendt keglestub med en bolleformet overdel.

Cupcakes blev opfundet i USA i 1800-tallet og var revolutionerende, fordi de var tidsparende. Navnet opstod fordi de skiftede metoder til, at veje ingredienserne at måle dem af ved brug af kopper. Madhistorikere er uenige i om det kun er på baggrund af, at de målte ingredienserne ved hjælp af kopmål eller om det var fordi de oprindelig blev bagt i kopper. Jeg tror lidt på det sidste, da jeg tror på, at de på daværende tid ikke havde disse anvendelige forme som vi har idag.

Cupcakes var hurtigere at få færdigbagt end større kager. Du skal huske tilbage til den tid, hvor det forgik i kaminen. Det tog lang tid, at bageGem pan blev i 1900-tallet i USA brugt til at bage muffins i. en kage, og kagen var slem til at blive brændt. Det kunne jo være svært at regulere varmen. Omkring 1900-tallet steg populariteten, fordi folk kunne købe muffinsforme kaldet for "gem pans" (se billed).

Ingredienser

Opskriften var som regel:

En kop smør, 2 kopper sukker, 3 kopper mel, 4 æg, en kop mælk og 1 tsk bagepulver.

Den oprindelige opskrift. Dengang havde de jo ikke de samme målebærer som vi har idag.

Pynten

Muffins eller cupcakes og pynten af dem er i dag en sand fornøjselse.

Der findes et hav af muligheder:

 

 

Siden er opdateret den 18-10-2020