Titel: Optøning af frossent kød
Kategori: Mad og drikke - Madvarer - Optøning af frossen kød
Beskrivelse: Søger du metoder til optøning af frossen kød
Optøning i køleskabet - Dette er den bedste metode!
Små mængder op til typisk 500 g hakket svinekød, kalkun, kylling eller oksekød. - kræver 1 hel dagUdbenet kyllingebryst eller kalkunbryst - kræver 1 hel dag
Større madvarer så som stege, skinke, kalkun eller and - kræver 24 timer for hver 2,5 kg.
Dog skal du være opmærksom på at temperaturen kan variere alt efter hvilken hylde du vælger at tø kødet op på.
Husk også at læg kødet op på en tallerken eller fad, da blodig væske kan forekomme i større eller mindre mængder under optøningen.
Koldt Vandbad - for dem som har glemt at tage kødet op i tide
Først så skal du altså lige være sikker at madvareren er en en lækagesikker emballage. Hvis IKKE skal du overfører madvareren til en lækagesikker plastpose.Små hakket kød kan optø i løbet af 1 time eller mindre.
Steg eller hele kyllinger tager op til 3 timer.
Hele Kalkuner - ca. 30 min pr. 500 gram eller 1 time pr. kg kød
Du må IKKE tænke at det vil gå hurtigere i varmt vand - DETTE ER IKKE GODT.
Optøning i mikrobølgeovn - hvis der stadig mangler lidt
Optøning i mikrobølgeovn kræver at kødet umiddelbart herefter bliver tilberedt. Grunden er at maden sikkert er begyndt at koge under mikrobølgningen. Så KOG eller STEG kødet straks efter optøning i mikrobølgeovnen.
Andre metoder som du skal undgå
Optø IKKE kød på bordet eller i varmt vand.
Efterlad IKKE kød ved stuetemperatur i mere end 2 timer.
Optø IKKE kød i en garage, kælder, bil, udendøres eller på verandaen.