Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Sådan parter du en hel kylling eller høne

Kategori: Madvarer - Kylling - Partering

Beskrivelse: Søger du information til hvordan du parter en kylling eller en høne? Du kan finde svaret her på Kreatit.dk.
 

Hvorfor partering af en kylling eller en høne?

Grunden er at dele kyllingen op i flere stykker, fordi de kræver hver deres tilberedning. 
 

Før vi går igang 

Vi har med kylling eller høne at gøre, så det er meget vigtigt. 
Hygiejne: 

Udskæringerne

Hvad for nogle udskæringer ender vi op med?
Det er:  Skroget! Skroget er det som vi ender op med, når alle udskæringer er fjernet. Skroget er ligeså vigtigt som de øvrige udskæringer. Tro mig, der kan laves den lækreste kyllingefond på skroget. Skroget kan vi ikke købe nogen steder, så smid ikke den i skaldespanden. 
 

Sådan gør du

Vingerne!

  1. Bræk ud i den ene vinge og find skulderledet, tættest på kroppen. 
  2. Læg et snit og bræk ud for at løsne ledet.
  3. Skær så ned i ledet, og vingen skæres fri.
  4. Gentag trin 1-3 med den anden vinge. 
  5. Læg tilsidst vingerne enten i plastikpose eller på talerken. Alt efter aftens måltid. 
  6. Vingerspidserne fjerner vi ved at bræk ud i vingen og skære ned i ledet. Nogle vælger ligefrem at hakke vingespidserne af, det vil jeg ikke foretrække på grund af eventuelle splinter. 
  7. Læg vingerspidserne op i den klargjorte gryde. 

Lårene!

  1. Spred benene ud på kyllingen eller hønen og snit ned i huden, så lårene frit kan bøjes udad. 
  2. Bøj ud i låret og find ledet inde under brystet. 
  3. Skær derefter ned hvor låret er brækket frit, og skær låret frit ned gennem leddet. 
  4. Ønsker du at dele overlår og underlår fra hinanden. Bræk i låret og find den naturlige grænse mellem over- og underlår. 
  5. Skær et snit og find leddet. 
  6. Skær tilsidst overlåret frit ved at skære ned gennem leddet.
  7. Gentag med det andet ben. 
  8. Kom enten lårene på tallerkenen eller i pastpose ved færdig partering. 

Brystfilerne!

  1. Nu er turen kommet til de lækre brystfileter. Start med at finde brystbenet, der går ned imellem de to brystfileter. Ses på kyllngen som en lille men fin steg. 
  2. Læg et snit ned langs brystbenet, nedefra og op. Når vi møder modstand har du ramt kravebenet (eller ønskebenet). Skær forsigtigt ned langs med det. 
  3. Fortsæt med at skære ned langs ribben og knogler, til bryststykket er helt frit. 
  4. Gentag med den anden side af brystet. 
  5. Kom de 2 lækre brystfileter op på en talerken eller pastpose. 
Læg nu udskæringen, til aftensmaden i køleskabet. Husk at dække talerken over, så ikke kødet tager smag fra køleskabet. 
Læg derefter plastikposerne i fryseren. 
Skroget kommes op i gryden til vingerne. 
 

Siden er opdateret den 04-02-2021