Titel: Pasta
Kategori: Mad og drikke - Tilbehør - Pasta
Beskrivelse: Her på KREATIT.DK finder du en tommelfinger regel til hjemmelavet pasta portion.
Regelen er som følger:
100 gram mel og 1 æg = 1 person eller 1 portion.
Oprindelse
Jeg har altid troet at pata stammer fra italien, men asiater og arabere hæder at de har opfundet pastaen. Der er fundet opskrifter på pasta som kan dokumenteres er 1.000 år gamle. Men i en etruskiske grave fra føKristi fødsel har personer fundet et værkstøj, som muligvis kan anvendes til fremstilling af pasta.
Typer af pasta
Du kan købe både frisk og tørret pasta. Det er også muligt at købe billige pasta fremstillet af durumhvede og vand. Derudover kan vi købe fuldkortspasta. Tortellini og ravioli er 2 pastatyper som skiller sig ud, idet de forhandles med fyld af kød, eller grønsager.
Pastaspro - italienske endelser
-nidi - betyder redeformet pasta
-ricce - betyder med bølgekant
-rigate - betyder med rillet overflade
-lisce - betyder med glat overflade
-oni - betyder en stor variant af en bestemt type
-ini - betyder en mindre variant af en bestemt type
Anbefalinger fra fødevaremyndighederne
Fuldkornspasta, som er fremstílllet af fuldkornsdurumhvedemel anbefaler fødevaremyndighederne at vi køber og anveder i maden. Grunden er at den indeholder 7-8 procent kostfibre samt flere vitaminer, miniraler og andre stoffer, som er med til at beskytte os mod sygedommer som sukkersyge, hjertekarsygdomme og kræft.
Forarbejdning
Pasta er nemme at koge.
Anvendelse
De passer næsten til alle kødretter og grønsagsretter.
Opbevaring og holdbarhed
Tørret pasta skal stå tørt og ved stuetemperatur og en holdbarhed på mellem 2 og 3 år. Frisk pasta skal du opbevarer i køleskab. Frisk pasta har en kort holdbarhed på ca. 1 måned og 2-3 dage på en brudt emballage. Kogt pasta kan holde sig frisk i op til 5 dage i køleskabet.