Titel: Peberkagehus
Kategori: Mad og drikke - Bageopskrifter - Peberkagehus
Beskrivelse: Her på KREATIT.DK finder du opskriften på peberkagehus.
(OBS: et 2-dages projekt!):
Ingredienser:
2 dl. lys sirup
2 1/4 dl. sukker
200 gr. smør
1 stort æg
2 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
ca. 8 dl. hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
DEJEN:
1. Smelt smør, sukker og sirup. Rør det sammen, og lad det køle af.
2. Rør ægget i.
3. Opløs bagepulveret i lidt vand, og rør det i sammen med krydderierne.
4. Tilsæt melet, og rør dejen godt sammen.
5. Lad den hvile natten over.
HUSET:
Lav en skabelon af de forskellige dele til huset på kraftig karton eller plast: 2 gavle, 2 sider, 2 "tagplader", 4 små "plader" til skorsten. Overskydende dej kan bruges til f.eks. juletræer m.m. Hvis du laver juletræer så husk at hvis du vil have dem til at stå så lav en hel side og 2 halv.
Stil ovnen på 175º
1. Rul dejen ud på bagepapir til ca. 3 mm tykkelse.
2. Læg skabelonerne på dejen og skær de forskellige dele ud.
3. Fjern den overflødige dej.
4. Skær eventuelt huller til vinduerne, men det er nemmere at markere vinduerne ved at sprøjte med glasur.
De store dele bages midt i ovnen i 10-15 minutter, de mindre dele 5-7 minutter.
Læg skabelonen på de bagte dele for at kontrollere, at målene passer. Skær eventuelt kanterne til, så de er lige.
Når delene er kolde, sættes de sammen med glasur (se nedenunder). Sæt huset sammen for sig, taget for sig og skorstenen for sig.
Når glasuren er stivnet på de forskellige dele, sættes taget på huset, og skorstenen "mures" fast.
Glasur til peberkagehus:
1 æggehvide
½ tsk. eddike
3½ - 4 dl. flormelis
1. Pisk alle ingredienser sammen til en stiv masse med el-pisker.
2. Anvend glasuren til at bygge og udsmykke dit kagehus.
3. Du kan lave gul og lyserød glasur, hvis du bruger flormelis med citron- eller jordbærsmag - eller hvis du farver den med frugtfarve.