Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Titel: Hjemmelavet Pizza dej af ølandshvede og durummel
Kategori: Bagning - Pizza Dej
 

Antal 

4 stk. pizzabunde
 

Ingredienser

50 g gær
5 dl lunken vand
6 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
400 g Durummel
500 g Ølandshvede
100 g hvedemel
1 spsk. olienolie. 
 

Fremgangsmåde

  1. Bland ølandshvedemel, Durummel og hvedemel og rør det godt sammen til en ensartet melblanding
  2. Opløs gæren i det lune vand. 
  3. Tilsæt Olivenolie, salt og 1 dl mel. 
  4. Tilsæt mel lidt efter lidt. 
  5. Æltes til dejen er smidig
  6. Ælt til sidst dejen på bordet 1-2 minutter. 
  7. Smør skålen med olivenolie
  8. Kom dejen i skåle og vend den, så den er dækket med olivenolie. 
  9. Stil dejen til hævning 45 minutter - 1 time på køkkenbordet.
  10. Efter ½ time tændes ovnen på 250 grader og stenplade eller ovnpladen sættes ind. 
  11. Vej dejen og del den i 4 lige store stykker.
  12. Rul dejen ud en ad gangen.
  13. Kom fyldet på. Bag pizzaerne 1 ad gangen i ca. 10-15 min. 

Siden er opdateret den 04-03-2021