Titel: Portionmængde for 1 person
Kategori: Mad og drikke - Portionmængde
Beskrivelse: Søger du oplysning om hvor meget mad der skal beregnes pr. person? Her på Kreatit.dk finder du hvad en normalt vil beregne pr. portion.
Morgenmad
- Conflakes 60 g
- Havregryn 50 g
Brød
- Rugbrød 75-100 g
- Grovbrød 70-80 g
Chokolade og is
- Chokolade 10-15 g
- Is 2,5 - 3 dl - 150-250 g
Mængde af kød pr. person
Kød med ben: 250 gKød uden ben til steg: 150-200 g
Kød uden ben til gryderetter: 100-150 g
Hakket kød: 100-125 g
Pølser: 150-200 g
Spareribs: 750 g
Laks: 125-200 g
Rødspætte: 200-250 g
Rødspættefilet: 125-200 g
Tilbehør
- Ris (kogt vægt) 70 g - (1 dl)
- Pasta (kogt vægt) 150 -175 g
- Pasta, frisk: 125-150 g (100 g frisk pasta bliver til 200 g kogt pasta)
- Pasta, tørret: 75-100 g (100 g tørret pasta bliver til 300 g kogt pasta)
- Nudler: 75-100 g
- Couscous: 75 g
- Grønsager: 150 g
- Kartofler, uskrællede: 250 g
- Salat: 125 g
- Sauce: 1 dl