Titel: Rørt dej
Kategori: Mad og drikke - Bageopskrifter - Rørt dej
Beskrivelse: Her finder du en opskrift på rørt dej.
Ingredienser
Rørt dej kaldes også for sandkagedej.
Rørt dej består af smør, sukker, mel og æg evt. væske og bagepulver.
Det er en god ide, ikke at tage smør og æg direkte fra køleskabet.
Lad æg og smør have min. ½ time i stuetemperatur.
Fremgangsmåde
- Smør og sukker røres godt, indtil blandingen er lys og luftig. Gerne optil 10 min.
- Herefter røres æggene i et ad gangen.
- Tilsidst vendes mel og evt. væske i.
- Til aller sidst tilsættes bagepulver.
Tips!
Hvis dejen "skiller" lidt, når æggene røres i. Afhjælpes ved at rører lidt af melet i, før alle æggene bliver rørt i.
Kagen skal i ovnen umiddelbart efter, at bagepulver er tilsat.