Titel: Salmiak lakrids
Kategori: Mad og drikke - Slik- og snackopskrifter - Salmiak Lakrids
Beskrivelse: Her på KREATIT.DK kan du finde en opskrift på hjemmelavet Salmiak lakrids. 
Redskaber til lakridsfremstilling
1 vægt
1 stor rustfri gryde
1 lille rustfri gryde
1 kniv
bagepapir
dejskraber
2 spiseskeer
1 termometer graderet til 200 grader C.
Neutral spiseolie f.eks. vindruekerneolie
bagepensel med naturhår.
Ingredienser
120 g (2 3/3 dl) gummi arabicum
30 g (1 dl) lakridsekstrakt
85 g (1 ½ dl) druesukker
40 ml (3/4 dl) vand
1,5 tsk salmiaksalt
10 ml sort bolchefarve
0,5 ml = 10 dråber anisolie
Fremgangsmåde
- Bland gummi arabicum og lakridsekstrakt i en skål.
- vand og druesukker blandes i den lille gryde og varmes op.
- Når sukkeret er smeltet tages gryden af varmen.
- Tilsæt blandingen af gummi arabicum og lakrids og rør godt rundt.
- Sæt gryden ned i et vandbad og lad massen blive så varm, at den bobler lidt.
- rør alle klumper ud så massen bliver jævn og glat.
- Varm massen i vandbad til den er 75-80 grader C. varm.
- Tilsæt salmiaksalt, sort farve og anisolie og tag gryden af varmen.
- Hæld massen ud på bagepapiret.
- Massen kan være ret sej og klistret, så brug genre 2 skeer til at få den ud med.
- Stryg massen fladt ud så den får en glat overflade.
- Efter ca. 30 min kan lakridsen klippes eller skæres til stænger eller stykker.
HUSK! at pensle bagepapir, dejskraber, saks og kniven med olie, inden du går i gang.
VIGTIG! den varme masse skal altid håndteres af en voksen.
Opbevar de koncentrerede tilsætningsstoffer udenfor børns rækkevidde.
Forskellige sjove blandinger som lakridsen også kan rulles i:
Dynamik 5 spsk. lakridsekstrakt og 1 tsk. salmiaksalt.
Heksesnus 3 spsk. lakridsekstrakt og 1 spsk. salmiaksalt.
Granatsnus 5 spsk. druesukker og 1 tsk. salmiaksalt og sidste men ikke mindst 2 spsk. lakridsekstrakt.