Titel: Valnødder er sunde snacks
Kategori: Mad og drikke - Slik- og snackopskrifter - ValnødderBeskrivelse: Søger du information om det er sundt at spise valnødder? Svaret finder du her på Kreatit.dk.
Beskrivelse
Det skal være sundt at spise valnødder. De er så sunde så selv helsebutikker sælger valnødder. Du kan købe valnødder både med og uden skal. Du kan også købe dem som mixet nødder mellem hasselnødder, valnødder og mandler med skal. Det er muligt at dyrke dine egne valnødder. Du skal dog lige være opmærksom på at et valnøddetræ bliver ganske stort træ med tiden.Valnødder mætter fortrinligt
Grunden til at vi kan få en mæthedsfølelse er at valnødder inderholder både en del kostfibre og fedt. Ikke nok med denne mæthedsfølelse, så føler vi os mætte længe. Valnødder indeholder mindst 5 g fibre og 65 g fedt pr. 100 g, som ligeledes er medvirkende til et stabilt blodsukker.Højt proteinindhold
Udover indholdet af kostfibre og fedt, så indeholder valnødder også et højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Derudover indeholder de også nogle adskillige antioxidanter og antiinflammatoriske egenskaber. Indholdet er ca. på 15 g protein pr. 100 gram. Det kan umiddelbart irekte sammenlignes med indholdet af protein i laks, skinke og rejer. Det gør valnødder velegnede i veganske og vegatariske menuer.Protein! Protein er kroppens byggesten, som hjælper kroppen med opbygning af og vedligeholdelse af celler, væv, homoner, knogle samt immunsystemet.
Gode for hjernen
Valnødders høje indhold af sunde omega-3 fedtsyre, samt adskillige antioxidanter og antiinflammatoriske egenskaber. Studie af både mennesker og dyr tyder på at der er en forbindelse mellem indtagelse af valnødder og de processer, som foregår i hjernen (tankegang og erfaring) og hukommelse. Det er måske derfor at de ligner en lille udgave af en hjerne.Kan sænke risikoen for hjerte-kar-sygdomme
Ca. 30 gram dagligt er videnskabeligt dokumenteret af nødder sænker din risiko for hjerkekarsygdom og blandt andet kan mindske mængden af kolesterol i dine årer.
Godt for tarmene
Dine tarme vil elske valnødder. Når enden er god er alting godt - et gammel ordsprog. Hvis du spiser mange valnødder får du du nemlig mange af de tambakterier, der kan nedbryde stofferne i valnødder. Studier typer på, at de molekyler bakterierne producerer, når de skal fordøje nødderne, påvirker celler og immunforsvaret i dine tarme i en positiv retning.smager himmelsk og er superanvendelige
De smager godt i kolde og varme retter samt klæder både det sure, det salte og det søde køkken.
Spis dem sammen med ostebordet, put dem i bagværket såsom boller og kage, i grød, salater, pastaretter, pesto, saute, råkost med mere.
Indeholder ikke mange giftstoffer
I modsætning til fx pistacie og paranødder indeholder valnødder ikke mange giftstoffer i form af aflatoxiner.