Titel: Wienerbrød dej
Kategori: Mad og drikke - Bageopskrifter - Wienerbrød dej
Beskrivelse: Her finder du opskriften på en wienerbrødsdej.
Ingredienser
375 g hvedemel
2 dl mælk, kold
25 g gær
40 g sukker
50 g smør
1 stk. æg
Smør til lagene
375 g smør ( 1 del smør og 2 dele dej)
Remonce
50 g smør
50 g sukker
50 g marcipan
Pensling
1 stk. æg -sammenpisket
1 spsk. vand, mælk eller fløde piskes sammen med ægget
1 dl sukker
Fremgangsmåde
Remonce
- Bland alle ingredienser til remoncen sammen og lad den stå.
Dejen
- Tag smørret til dejen ud i god tid, så det er blødt. Eller giv det ca. 10-20 sekunder i mikrobølgeovnen.
- Bland mælk, gær, sukker, æg og smør.
- Kom melet i mens der æltes.
- Ælt i 3-4 minutter indtil det hænger godt sammen. Da det er forholdsvis våd dej, der klistre godt til fingerne, vil en rørmaskine væ at foretrække.
- Bruger du rørmaskine så vent med smørret. Kom 2/3 af melet i. Kom sørret i, så det sidste af melet.
- Kom mel på bordet.
- Hæld dejen ud på bordet og form det til en kugle ved at folde det ind i sig selv nedefra.
- Lad det hæve til dobbelt størrelse. Ca ½-1 time.
Klargøring af smørret til lagene
- Kom godt med mel på bordet
- Saml smørret til lagene i en enkelt klump.
- Kom mel oven på smørret.
- Bank smørret flad med en kagerulle eller rullepind.
- Fold det sammen til en klump, der er lige så stor som den du startedet med.
- Gentag indtil smørret har samme konsistens som dejen.