Titel: Æblekompot med kanel
Kategori: Mad og drikke - Konservering - Æblekompot med kanel
Beskrivelse: Søger du en opskrift på konserveringsmetode til æbler, så se denne opskrift på æblekompot med kanel.
Ingredienser:
1 dl vand
1 spsk Citronsaft
500 g æbler
100 g sukker
1 stg Vaniljestang
1 stg. hel kanel
Lidt atamon for holdbarheden.
Fremgangsmåde:
- Find en gryde frem
- Kom vandet i gryden, sammen med citronsaften.
- Fjern kernehuset og skræl æblerne. Skær dem i mindre tern. Kom æbleternene op i gryden efterhånden.
- Mål sukkeret af.
- Del Vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukkeret op i gryden sammen med resten af sukkeret.
- Smid nu kanelstangen i gryden sammen med vaniljestangen.
- Bring hele i kog, men skru ned for varmen til middeltemperatur når det koger.
- Kog æblekompoten i 20 min.
- Mens æblekompoten koger så kog noget vand i el-kedlen og varm beholderen op med det kogende vand.
- Hæld vandet ud og tilsæt lidt atamon i bunden af beholderen.
- Fordel atamonvæsken godt rundt hele beholderen.
- Tag vanilje- og kanelstænger op af æblekompotten. Husk at bruge en ren ske.
- Hæld overskydende atamonvæske væk og påfyld nu beholderen med æblekompotten.
- Opbevares et tørt sted.
Hvad bruger vi så æblekompotten til?
- Server den som tilbehør til morgenmaden oven på skyr, müsli eller havregryn
- Brug den som fyld i pandekager, crepes eller blinis
- Smør den på toast eller brød som var det marmelade.
- Top din vaniljeis eller pandekager med æblekompot
- nyd den som et lækkert tilbehør til ostebordet, hvor den kan balancere smagen af den stærke ost
- Brug den som en ingrediens i bagværk såsom muffins, tærter eller kager for at få lidt fugtighed og smag af æble.
- Server den som et sundt og velsmagen alternativ til sukkerholdig snacks.