Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Æblekompot med kanel


Kategori: Mad og drikke - Konservering - Æblekompot med kanel
Beskrivelse: Søger du en opskrift på konserveringsmetode til æbler, så se denne opskrift på æblekompot med kanel.


Ingredienser:

1 dl vand
1 spsk Citronsaft
500 g æbler
100 g sukker
1 stg Vaniljestang
1 stg. hel kanel

Lidt atamon for holdbarheden.

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Find en gryde frem
  2. Kom vandet i gryden, sammen med citronsaften.
  3. Fjern kernehuset og skræl æblerne. Skær dem i mindre tern. Kom æbleternene op i gryden efterhånden.
  4. Mål sukkeret af.
  5. Del Vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukkeret op i gryden sammen med resten af sukkeret.
  6. Smid nu kanelstangen i gryden sammen med vaniljestangen.
  7. Bring hele i kog, men skru ned for varmen til middeltemperatur når det koger.
  8. Kog æblekompoten i 20 min.
  9. Mens æblekompoten koger så kog noget vand i el-kedlen og varm beholderen op med det kogende vand.
  10. Hæld vandet ud og tilsæt lidt atamon i bunden af beholderen.
  11. Fordel atamonvæsken godt rundt hele beholderen.
  12. Tag vanilje- og kanelstænger op af æblekompotten. Husk at bruge en ren ske.
  13. Hæld overskydende atamonvæske væk og påfyld nu beholderen med æblekompotten.
  14. Opbevares et tørt sted.

Hvad bruger vi så æblekompotten til?

  1. Server den som tilbehør til morgenmaden oven på skyr, müsli eller havregryn
  2. Brug den som fyld i pandekager, crepes eller blinis
  3. Smør den på toast eller brød som var det marmelade.
  4. Top din vaniljeis eller pandekager med æblekompot
  5. nyd den som et lækkert tilbehør til ostebordet, hvor den kan balancere smagen af den stærke ost
  6. Brug den som en ingrediens i bagværk såsom muffins, tærter eller kager for at få lidt fugtighed og smag af æble.
  7. Server den som et sundt og velsmagen alternativ til sukkerholdig snacks.

Siden er opdateret den 10-10-2024