Titel: Opskrift på hjemmelavet Jordskokkesupppe med chorizopølse på toppen
Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Aftensmad - Suppe - Jordskokkesuppe
Beskrivelse: Søger du opskrift på en jordskokkesuppe? Her på Kreatit.dk finder du en lækker opskrift på en Jordskokkesupppe.
Antal personer
4 personerIngredienser:
Suppen
1 kg jordskokker
1 stk. løg
2 fed. hvidløg
4 spsk. olivenolie
6 kviste timian
2 l hønsebouillon eller vand
1 dl. piskefløde
lidt havsalt og friskkværnet peber
2 spsk. cidereddike
lidt drys på toppen af suppen ved servering
100 g. chorizo
4 stk. jordskokker som er taget fra mængden af jordskokker i maden.
1 bundt. purløg
Fremgangsmåde:
1. Skræl jordskokkerne. Det er nemmest at bruge en teske.
2. Tag 2 jordskokker fra til garniture. Skær resten i grove tern.
3. Pil løg og hvidløg, og skær også dem i grove tern.
4. Sauter jordskokkerner let i en gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviske. Sauter i 2 min.
5. Tilsæt bouillon eller vand, og lad din jordskokkesuppe koge i 10-15 min.
6.Skær chorizonen ud i små tern, og steg dem let på en pande.
7. Lav en marianade bestående af olienolie, salt, peber, eddike og snittet purløg.
8. Skær de sidste 2 rå jordskokker i små tern, og kom dem i marinaden. Kom dem i en skål ved siden af.
9.Når suppen er færdig med at koge tilsættelse piskefløde, og kog din jordskokkesuppe i yderlige 2 min. mere.
10. Tag nu din jordskokkesuppe af varmen, og blend den jævn med en stavblender.
11. Smag til med salt, peber og eddike.
12. Server jordskokkesuppen i en dyb tallerken, og kom lidt af pølsemixet med rå-marieneret jorskokker samt purløg på toppen af hver portion. Kom også gerne 3-5 dråber af marinaden til sidst på hver portion.