Titel: Pære, syltede halv eller hele
Kategori: Mad og drikke - Konservering - Pære, syltede halve eller heleBeskrivelse: Søger du en opskrift på konserveringsmetode til pære, så se denne opskrift på syltede pære. Det er underordnede om de er hele eller halve.
Ingredienser:
1 kg pære
2 dl vand
½ dl lageredike
500 g sukker
Lidt atamon for holdbarheden.
Fremgangsmåde:
- Find en gryde frem kom sukker, eddike og vand i gryden.
- Pærerne vaskes, skrælles og skæres i halve eller kvarte. Ønsker du at sylte pærerne hele skal du kun vaske og skærlle pærerne.
- Kog nu lagen til sukkeret er helt væk.
- Læg nu pærerne i sukkerlagen. Det kan godt være at det er behov for at gentage trin 4 flere gange. Hvis du ønsker at sylte pærerne hele, så skal de stå op i sukkerlagen under kogningen/ syltningen.
- Med en strikkepind eller en kødnål stikke vi til pærerne i lagen og fornæmmer dermed hvornår de er færdige.
- Er pærerne kogt møre en efter en, så fjernes de fra lagen forsigtig med en hulske uden at beskadige pærerne.
- Kog nu noget vand med el-kedlen og fyld alle beholderne med kogende vand, så alle de syltede pærer kommer i et varmt glas.
- Husk også at komme lidt atamon i glasset. Husk også at fordel atamonen ud over hele beholderen. Alt efter hvormange pærer du sylter, så kan du godt hælde det overskydende atamon over i det næste glas og osv.
- Forsigt fylder du nu beholderen eller beholderne med pærer, efterhånden som de er møre. Husk at de hele pærer også skal stå op, når de kommes på beholderen og under opbevaringen.
- Når den sidste pære er syltet, så hældes sukkerlagen over de syltede pærer i beholderen eller beholderene. Luk beholderen en efter en
- Opbevares et tørt sted.
Hvad bruger vi så syltede pærer til?
De syltede pærer er gode som dessert med råcreme eller vaniljecreme til.De syltede pære kan også bruges i kager som tilbehør for eksempel i små tern i en salat.