Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Blåmuslinger - Vi finder blåmuslinger

Kategori: Oplevelser - Fiskeri - Blåmuslinger

Beskrivelse: Det kan da også tænkes at de kunne samle lukkede muslinger op til en fisketur efter krabber. Så husk at få en spand med til disse muslinger.

Hvorfor samle muslinger

Muslinger kan bruges til mange ting. 
Vi kan bruge både de lukkede og de som kun er en enkelt blåmuslingskal. Vi kan bruge dem i alle størrelser. 
 

Hvad kan vi bruge dem til?

 

Blåmuslinger kan også samles ind til at fremstille diverse fabeldyr. 

Aftendsmad! Er der mange muslinger er det måske også en ide at tage en hel del med hjem til kogning. De skal alle være lukkede og plukkes eller samles op direkte ude i vandet. Husk at komme dem i en spand med vand.  
 

Vær opmærksom på

Der er god grund til at være opmærksom på følgende gode råd, når man går i gang med at samle muslinger til eget forbrug:

Selvom der kan være giftige alger tilstede, uden at de forekommer massivt, kan man dog regne med, at risikoen for giftige alger og dermed giftige muslinger falder, hvis vandet har været klart i længere tid.

Når du koger muslinger, så husk altid følgende tommefinger regler:

Dette siger dog ikke noget om muslingerne indeholder algegifte eller mikrobiologisk forurening, men kun om muslingerne er friske.

Børn elsker at samle, så lad dem bare samle ud over blåmuslinger, hjertemuslinger, store og små sten, knivmusling, sneglehuse samt drivtømmer. Når de så kommer hjem kan de fremstille fabeldyr, male på sten m.m. Se forslag under hobby ideer. 

Siden er opdateret den 28-05-2023