Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Ebbe og flod

Her beskriver jeg forskellen mellem ebbe og flod, samt de oplevelser der kan skabes ved ebbe og flod.

Ebbe

Ebbe er af hollands eller tysk oprindelse der betyder "tilbageløb". Det er en del af tidevandsbevægelsen, som har noget at gøre med en faldende vandstand imod den laveste.

Når vandstanden er faldet til den laveste niveau, så synes børnene at det er sjovt. Grunden er at de nu kan gå langt ud før de når vandet.

Hvis du kunne tænke dig at gave efter sandorm, så er det nu du skal tage skov og spand frem. For børnene kan de måske enten være med til at finde sandormene. Det kan også være de er heldige at finde nogle små fisk, som er blevet overrasket af tidevandet. De kan være fanget i de små vandhuller der er i det mudrede sand.

Husk lige på det kan være en god ide også at udnytte ebbe til at finde en masse levende lukkede blåmuslinger.

Flod

Flod er beslægtet med det tyske ord Fluss, som betyder "stigende vandstand". Vi skal passe på for når det har været ebbe og tidevandsbevæggelsen skifter til flod, så kan det faktisk gå hurtigt. Her vil jeg råde til at løbe hurtigt ind til land igen.

Når så vandstanden er steget til maximum, så kan det være godt at fiske efter krabber ved molen. Dertil skal vi bruge disse blåmuslinger. Når vi knuser muslingerne, så vil krabberne være lettere at fange.

 

Siden er opdateret den 10-10-2020