Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Fisketur til havnen


Her på KREATIT.DK kan du finde en beskrivelse af det at tage på fisketur til havnen.

Er du familiefar og har lyst til at tage en tur til den nærmeste havn for at prøve lykke med fiskestangen, men har måske lidt kvaler med at komme ud af døren. Nu igen – du var på fisketur i weekenden og i går var du i klubben. Så har jeg måske en brugbar ide.

 

Pak bilen og tag hele familien med en tur til den nærmeste havn efter at aftensmaden er spist og der er vasket op eller sat i opvaskemaskinen.

 

Forslag til hvad I kan tage med?

 

 

Børnene leger

 

Mens du og evt. din kone fisker. Leger børnene sikker godt med ”fiskestang” og net samt en dyst om at fange flest fisk eller krabber. Mor kan så holde øje med hvem der fanger flest og/eller de største. Efter 2-3 timer bliver der så serveret kaffe og saftevand og hvad dertil hører på tæppet eller ved bord og bænk. Herefter kan børnenes dyst forsætte mens mor pakker sammen. Stillingen bliver gjort op og baljen eller baljerne tømt for indhold.    

 

Børnenes sengetid

 

Nu er tiden så inde til at familien skal pakke sammen for at tage hjem så børnene kan sove. Er der ikke langt hjem kunne man forestille sig at mor og børnene køre hjem og gøre klar til at komme i seng og sove.

 

Far fisker videre

 

Nu kan far så fiske alt det han har lyst til. Husk så at aftale hvornår du regner med at komme hjem. Hvis der nu er længere end 3-5 km kan I evt. aftale at mor kan komme og hente far når tiden er inde. Det kommer igen an på om barnet eller børnenes alder og hvor langt tid det vil tage fra mor tager af sted til mor og far kommer hjem igen. Det er op til mor og far og vurdere om barnet eller børnene kan være alene hjemme i den tid. Far ringer når han skal hentes.

 

Det kan også være at uanset hvad så vælger I at far kører hele familien hjem, for derefter at tage af sted igen. 

 

Men mobilen er også god og have til at ringe hjem og fortælle at du ønsker at fiske en time eller 2 mere end hvad dig og din kone aftalte. Eller Ejner kom lige forbi og I skulle ind og have en øl sammen.

 

Link

Lær børn at fiske 1 - Baghånden
Lær børn at fiske 2 - Bundbid
Lær børn at fiske 3 - Modhager
Lær børn at fiske 4 - Børnevenlige fisk
Lær børn at fiske 5 - Redningsvest
Lær børn at fiske 6 - Børnene i centrum
Lær børn at fiske 7 - Kasteteknik
Lær børn at fiske 8 - Fiskegrej
Lær børn at fiske 9 - Undgå følelsesløse tæer

Siden er opdateret den 11-03-2021