Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Lær børn at fiske 1- baghånden

Kategori: Oplevelse - Ture - fisketure - lær børn af fiske

Beskrivelse: Søger du ideer til at lære børn at fiske? Her på KREATIT. DK kommer jeg med forslag til at lære børn at fiske.

Hvorfor baghånden?

Det kan ske for selv den bedste planlægger, at fiskene ikke vil bide. Ser børnene ikke den mindste skygge af en fisk, ønsker de at der skal ske noget andet. Så vil det være godt at have noget andet i baghånden.

Hvad kan det være?

Krabbesnor                       Det kan være en krabbesnor, som er en gren hvorpå der er fastgjort en snor som igen har en fastbundet tøjklemme. Derudover en spand med blåmusling fra dagen i forvejen.  Kylling og fiskerester kan også bruges som madding.

Rejehov                              Med et rejehov i hånden kan der fanges rejer eller andet småfisk. Hvis der er 2 eller måske endda 4 der har rejehov, så kan der måske endda være heldig med at fange mindre fladfisk eller ål. 

Insektnet                            Et lille net hvor de kan fange småfisk eller smådyr i vandet.

Mad og drikke                   Et dejligt måltid på et medbragt tæppe kan måske være nok til at børnene igen får lyst til at kaste sig over fiskeriet.

Naturhistorie                    Det vil måske skabe ny interesse, hvis du i en ½ times tid sætter dig ned på et medbragt tæppe og fortæller dem om naturen og livet omkring fiskepladsen og måske endda gå på opdagelse med dem.

Bold                                    Er der mere end et barn med på fisketuren evt. naboens søn kan de måske for en tid spille bold. Afhængig af fiskepladsen.

spil                                      Et lille spil i lommeformat, der er mange at vælge imellem.

Husk også at få en balje eller spand alt efter hvad der nu kan fanges. Husk også redningsvest. Alt efter på hvilken tid af året der fiskes på evt. vaders eller søstøvler.

Mens børnene roder efter smådyr, kan man selv fiske. Enten ved at teste børnenes fiskegrej eller bruge sin egen fiskestang. Nogle vil sikkert tage sig et hvil på et medbragt tæppe, hvad jeg ikke helt kan anbefale. Det er da ikke muligt at holde øjne med børnene. Det kan nemlig tænke at børnene tit glemmer alt om sted og tid. Det vil sige at de går ofte med hovedet nedad i lang tid uden at se sig op, så i den ene retning så den anden i jagten på en fisk. Men det kommer igen an på hvor der fiskes.  

Sidst men ikke mindst så er det bedst at have bilen i nærheden, så det er nemt at hente og måske noget børnene ikke ved der er pakket med på fisketuren. 

Siden er opdateret den 10-07-2021