Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Lær børn at fiske 2- Bundbid

Kategori: Oplevelse - Ture - fisketure - lær børn af fiske

Beskrivelse: Søger du ideer til at lære børn at fiske? Her på KREATIT. DK kommer jeg med forslag til at lære børn at fiske.

 

Læremester! Børn vil lære at fange fisk som de voksne. Det kan se legende let ud når de voksne kaster en fiskestang. De vil bruge fluer, spindere og kaste langt som far og gerne længere. Men er let ved at blive for ivrige og er dermed sikre på fiasko. Det bliver let til hastige ukontrollerede kast som med garanti bliver til linekludder og fiskeri med spindere og blink medfører bundhug i stedet for en kontakt med fisk. Det går for langsomt, så det er vigtigt at fortælle at de skal være tage den tid det tager. 

Et barn ad gangen! Husk også at tænke på hvor du står med dit barn, for jeg vil nok anbefale at du måske kun har en der skal hjælpes. 

Mor! Det kan måske også være at mor kan være med og undeholde det ene barn, mens det andet barn fisker. Derefter kan de bytte plads. Mor kan måske også sørge for at de som er med på fisketuren har noget at spise og drikke. Hjælpe til med når børnene skal tisse. Imens kan far måske fiske. 

2 hold afsted! Det kan måske hjælpes at du tager af sted sammen med en du kender, som også har et barn der skal lære at fiske. Tag det ikke for givet at du får tid til også at fiske, med mindre du har en fiskestang med en holder der mere eller mindre kan fiske selv. Er der 2 drenge som skal lære at fiske, så kan det være en fordel. Ikke sikkert, men der kan jo gå sport i hvem der fanger den første fisk og /eller den største fisk. Husk at rose og eventuelt tage billede af den 1. fisk. Det er ikke lige meget - Det er den første fisk. Selvfølgelig vil den 1. fisk måske være noget særligt. Men den største fisk vil ikke blive glemt. Husk Kamera. Hvem ved det kan være at det bliver til flere fisketure. 

Ekstre fiskegrej! Husk at have ekstre fiskegrej med for med bundbid vil der også være risiko for at der mistes noget fiskegrej. Så husk også at se i finger med at der vil gå noget tabt. 

Tålmodig! Børn er faktisk tålmodige, som nogle sikkert vil modsige. De kan faktisk sidde langt tid og kikke på en prop. Medefiskeri med bobleflåd er langt fra passivt fiskeri. Fanges der efter rovfisk, kan man, hvis man med jævne mellemrum drejer et par gange på hjulet, forøge sine chancer for hug.

Lær at kaste! Med bobleflåd kan de faktisk kaste langt, det kan så godt være at farmand eller læremesteren må kaste til at starte med, indtil barnet eller børnene bryder ind og vil lære at kaste. Så kan I aftale et eller flere besøg på den nærmeste sportsplads med lidt træning før næste fisketur. Næste gang går det måske lidt bedre.

Spindefiskeri! Når børnene har fået erfaring efter 2 ture, er nogle børn klar til spindefiskeri med kunstig agn, men de vil sikkert kunne fange flere fisk ved medefiskeri. 

Siden er opdateret den 10-07-2021