Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Lær børn at fiske 4 - børnevenlig fisk

Kategori: Oplevelse - Ture - fisketure - lær børn af fiske

Beskrivelse: Søger du ideer til at lære børn at fiske? Her på KREATIT. DK kommer jeg med forslag til at lære børn at fiske.

 

En krog kan fange meget på sin vej ud til byttedyret.

 

Det kan være

 

Det fanger tøjet                                                             ingen stor skade er da ske. Husk at tale stille og rolig til barnet, da det måske kan være ubehagelig oplevelse. 

 

Bundbid                                                                         Ingen fare. Men faren for at miste blink eller andet udstyr. Sørg for at have ekstra blink med og udgå at blive sur. 

 

En hånd eller arm                                                         fare for at det kræver en tur på skadestuen. Kast ud for barnet de første mange gange. Ha eventuelt en stang med 

Et hoved                                                                          fare for at det kræver en tur på skadestuen, hvis der kastes med blink hen over nogens hoveder. Husk at holde afstand. Undgå at kaste hen over hovedet. 

Et træ eller busk                                                             Fare for at miste blink eller andet udstyr. Men pas på når du forsøger at få blink eller andet udstyr ned fra træet. Undgå  at stå og kaste ved træer og buske. 

 

Afkrogning af fisk                                                         kan være besværligt

 

Risikoen kan minimeres

 

Det gør man ved at enten at købe kroge uden modhager eller give modhagerne et klem.  Husk at have en tang med i tasken så du enten kan give krogene et lille klem på fiskepladsen eller til at afkroge fiskene med.

Det sidste nye er silketråd som erstatter kroge ved fiskeri efter hornfisk. 

Stå et sted hvor det er minimal risiko for at krogen sidder fast i træer og buske. 

Siden er opdateret den 11-03-2021