Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Lær børn at fiske 5 - redningsvest

Kategori: Oplevelse - Ture - fisketure - lær børn af fiske

Beskrivelse: Søger du ideer til at lære børn at fiske? Her på KREATIT. DK kommer jeg med forslag til at lære børn at fiske.

 

Fiskeri er ikke helt ufarligt. Først ved 12-13 års alderen er børn klar til at tage alene på fisketur, men det er bedst at de har en eller 2 kammerater med. Inden da er det læremesterens pligt at lære børnene, hvordan de bør begå sig ved fiskevandet, så de ikke er til fare for både sig selv og andre.

 

Redningsvest hvornår

 

Steder ved klipper, moler, og høfder                        

 

Er uheldet og de glider på de våde sten og falder i vandet kan de uheldigvis blive kastet ind i klipper, moler eller høfder. Det kan resultere i værste tilfælde at de bliver slået bevidstløse.

 

En å med masser af Strøm og stejle brinker           

 

I iver for at fange en fisk eller evt. at lande den fisk som nu er på krogen kan de falde i vandet på grund af de stejle brinker, fordi de i et kort øjeblik har tanken et andet sted. Hvis åen så yderligere er dyb er faren større. Med stejle brinker kan det måske også være svært at komme op på land igen.

 

Dybt vand tæt under land                                           

 

Der er nogle steder i Danmark som bekendt er meget hurtig dybt tæt på land.

 

Ukendt fiskevand                                                        

 

Er det første gang man fisker det sted vil man ikke kunne være sikker på hvordan forholdene er. Vandet kan indeholde dybe vandhuller. Der kan være dybere end man umiddelbart kan se. Der kan være understrøm i større vandløb.

 

Koldt vand                                                                    

 

En ting er at kunne svømme i en svømmehal, noget andet er helt at redde sig på land efter nogle minutter i køligt vand iført vådt tøj.

 

Manglen på svømmefærdigheder                             

 

kan være et farligt handicap. Man kan drukne på lavt vand. Selv om at har redningsvest på er det nu endnu bedre at man derudover har en eller 2 kammerater med på fisketuren. En der kan hjælpe den uheldige på land igen eller tilkalde hjælp hvis nødvendigt.

Fiskeri fra både

Det er et most at have redningsvest på, når du sejler ud i en båd for at fiske på dybere vand. Båden kan kæntre, tage vand ind eller du kan påsejle en sten. Husk også at tage åre med, så du har en change for altid at komme i land hvis motorproblemer. Dertil er det sikkerhedsmæssig også en god ide at have en klar aftale og naturligvis holde den. Det vil sige at fortælle hvor du sejler hen og hvornår du forventer at komme hjem. Dernæst at have en mobiltelefon med der, så det er muligt for dig at ringe og sige at du er ok, men bliver evt. forsinket. Put telefonen i en vandtæt beholder. Dermed har du altid en mulighed for at ringe efter hjælp, hvis der opstår problemer. Selvfølgelig så skal telefonen være ladt helt op og gerne sammen med en powerbank.   
 

Hvis du går ud i vandet iført vaders

Redningsvest er nærmest et most, hvis du har vaders på. Grunden er at hvis du snubler eog falder så kan det være farlig med vaders på. Grunden er den at kan få svært ved at få vendt dig rundt og komme op igen, når du først har fået meget vand ind. Ude på dybere vand så kan du rent faktisk drukne. Vaders er uheldigvis gode opdriftsegenskaber. Det vil sige snubler vi og ikke er i standt til at komme op igen, så kan vi drive væk fra land og til sidst ende med at hænge med hovedet nedad på dybere vand. 

 

Siden er opdateret den 11-03-2021