Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Lær børn at fiske 6 - børnene i centrum

Kategori: Oplevelse - Ture - fisketure - lær børn af fiske

Beskrivelse: Søger du ideer til at lære børn at fiske? Her på KREATIT. DK kommer jeg med forslag til at lære børn at fiske.

 

Planlægning

Beslut dig før I tager af sted, at børnene er i centrum. Det er din rolle at passe på og hjælpe børnene. Sørg for at finde et sted hvor der ikke er irriterende grene som kan hænge i vejen for at kaste snøren ud.

 

Tjek vejrudsigten. Melder de regn så vent til en anden dag. .

 

Du kan godt glemme alt om at fange drømmefisken. Men det kan da godt være at det er en god ide at tage din fiskestang med alligevel. Det kan være der bliver lidt tid til at du selv kan fiske. Så kan børnene på egen hånd få en fornemmelse for kasteteknikken. Husk at børn ikke er så vild med at man hele tiden kikker på dem og da slet ikke at man hele tiden retter på dem. Husk også at rose dem og det mindste fremskridt. Det kan så godt være det er en god ide at du i starten hjælper med at sætte krogen på og tager krogen af en frisk fanget fisk. Det kan de lære på et senere tidspunkt. En ting af gangen. Det er nu også godt at have noget ved hånden, hvis du kan se at barnet måske mest har lyst til at opgive det hele og kaste fiskestangen på jorden og løbe skrigende bort.

 

Næste skridt! Når I har været af sted på fisketur nogle gange, det er svært at sige hvor mange gange det skal til. Det kan også være stor forskel på hvornår ens barn er parat til at lære noget nyt.

 

Mad og drikke! Sørg altid for at have en god madpakke med og rigeligt drikkevarer.

 

Lærenemme! Da børn er lærenemme, kan det tænkes at behovet for hjælp allerede på den næste tur er reduceret til en brøkdel. Nogle børn kræver måske lige lidt mere end andre.        


Ros! Ros husk at have masser af tålmodighed og ros mere end at skælde ud. Jeg tænker at du får problemmer med at få barnet eller børnene med på næste tur, hvis du skælder for meget ud. 

Siden er opdateret den 11-03-2021