Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Lær børn at fiske 7 - kasteteknik

Kategori: Oplevelse - Ture - fisketure - lær børn af fiske

Beskrivelse: Søger du ideer til at lære børn at fiske? Her på KREATIT. DK kommer jeg med forslag til at lære børn at fiske.

 

Øvelse gør mester

 

Det som kan få børn til at dyrke lystfiskeri er at der altid vil være noget nyt de kan lære. Kasteteknik kan være svært for en nybegynder, men øvelse gør mester. Tag en tur til den lokale fodboldbane og afprøv kasteteknikken før første fisketur.

Det kan måske være en god ide at tage en anden far og hans søn med på sportspladsen. Så kan der måske senere blive til mange fælles fisketure. Børn har det bedst med ikke at være den eneste der skal, og dermed føle sig anderledes og bange for at møde som de kender som kan gøre dem flove eller pinligt berørt.

På sportspladsen indlæres eller græsmarken til dagcampisterne

Det kræver en stor tom græsplæne hvor der ingen træ og buske er. Meget gerne et sted hvor der er mennesketomt. 

kasteteknik – som naturligvis er uden krog.
Hvordan hjulet bremses.
Hvor stramt linen skal køres på hjulet efter bid.
Hvad de skal gøre når der er bid. Det kan bedst læres ved at en voksen tager linen i hånden og leger fisk. Her kan det være en fordel at være 2 voksne. Tag et par udløb med højst 30 km i timen – stop så op efter 2-3 minutter (fisken vender bugen i vejret).

Andre færdigheder som skal vente til fisketuren

Hvad er fiskens mindstemål.
Hvordan man genudsætter en fisk som er under mindste mål.
Hvordan man afliver en fisk mest humant.
Lære at komme madning på krogen
Hvordan man fjerne en krog

Ved hjemkosten

Hvordan man renser sine fisk
Evt. tilberedning

Husk!

½ times træning nok pr. gang. Børn kan ikke lide nederlag.

Indtil barnet eller børnene kan kasteteknikken er det måske en ide at i tilfælde af båd at sejle ud og finde et godt sted med sandbund på ca. 4-5 meters dybde (et ekkolod viser vej). Her vil der være chance for fladfisk. Det gælder i første omgang bare om at komme ned til bunden, vente lidt og så hale ind hvis der er bid. Når så det bliver kedeligt kan der så forsøges med at kaste lidt ud. Så tror jeg børn er mere villig til at lære at kaste.

Hornfisk kan de forsøge at fange ved en form for trolling. Sænk blinket til vandoverfladen og lade så blinket gilde længere og længere væk fra båden, men stadig i vandoverfladen. De kan sagtens mærke om de er i overfladen eller lidt dybere. I overfladen vil blinken bryde de små bølger med små hurtige ryk, store bølger med tunge ryk med større interval. Hornfisk fanges bedst umiddelbart kort tid efter at sildene er kommet.  

Siden er opdateret den 11-03-2021