Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Lær børn af fiske 8 - fiskegrej

Kategori: Oplevelse - Ture - fisketure - lær børn af fiske

Beskrivelse: Søger du ideer til at lære børn at fiske? Her på KREATIT. DK kommer jeg med forslag til at lære børn at fiske.

For det første er det godt at lære dem om naturen og det liv der lever her. For det andet er det sundt for dem at komme ud i den friske luft i stedet for at sidde inde ved computeren. For det tredje så kan det være et godt samlingspunkt for hele familien. For det fjerde så er lystfiskere med til at holde fiskebestanden i ligevægt på en måde. Ganske vist fanges der fisk, men pengene for fisketegnet går til udsætning af fiskeyngel.

 

Hvis vi ikke oplære børnene at fiske vil der om 50 år ikke være så mange penge til fiskeopdræt. Men det at lære børnene at fiske er ikke så ligetil i denne artikel vil jeg give 10 gode råd til hvordan fisketuren kan gøres god.   

 

Køb ordentligt fiskegrej

 

Butikkerne rundt om i landet har et hav at tilbud til den lille nye fisker. Sørg for at købe noget ordentligt fiskegrej fra starten. Pris og kvalitet hænger nøje sammen så lad nu være med at købe et komplet fiskegrej til 100 kr. bestående af en fiskestang, et hjul m.m. Det vil have en begrænset levetid. En investering på 300 – 400 kr. er en god start og gerne mere og sørg for at det er tilpasset barnets fysiske formåen. Det vil sige at fiskeudstyret ikke må være for tungt for barnet. Et sådan fiskeudstyr kan holde i mange år.

Men der er naturligvis også dem som køber et komplet fiskegrej til 100 kr. Grunden er at det er ikke til at vide om børnene i hele taget gider at fiske. Børn har nogle gange med at prøve noget nogle få gange og så derefter ikke gider de ikke. Der skal helst være fremgang og det kan nogle gange måske være lidt svært at se fremgang fra gang til gang. 

 

Det anbefales en 6-7 fods fiskestang med en kastevægt på 20 gram. Stangen bør være af kulstof, da alt andet kan være for tungt for små børn. En nylonline med en tykkelse på 0,25 mm egner sig godt til det meste fiskeri, men huske at den bør skiftes ud med jævne mellemrum. Husk at fiskehjulet skal ligeledes passe til stangen. Med denne stang er det muligt at fange alt fra små skaller til store gedder, det er også muligt at kaste et rødspætteforfang ud i saltvandet.

Siden er opdateret den 11-03-2021