Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Lær børn at fiske 9 - Undgå følelsesløse tæer

Kategori: Oplevelse - Ture - fisketure - lær børn af fiske

Beskrivelse: Søger du ideer til at lære børn at fiske? Her på KREATIT. DK kommer jeg med forslag til at lære børn at fiske.

Undgå følelsesløse tæer

Sørg nu for at børnene bliver klædt varmt på. Der er ikke noget der er værre end frosne finger, og tæer. Børn ingen undtagen. Frosne fingre, snotnæser og kolde fødder i et par gummistøvler kan de fleste fiskere sikkert nikke genkendende til. Med årene bliver man hærdet og har sandsynligvis glemt alt om hvordan det var.

 

Lad mig nu lige genopfriske din hukommelse.

 

Man opdager sjældent at fødderne og hænderne bliver kolde, men er det sket, er det næsten umuligt at genoprette en normal kropstemperatur igen. Så kan man ligeså godt tage hjem igen. Når der igen kommer liv i finger og fødder vil det gøre ondt.

 

Derfor er det vigtigt at forebygge mod kulde, vind og regn.

 

Hovedet -  Det er vigtigt at have noget på hovedet, creme på ansigtet evt. solbriller

 

Fødderne - såler i støvlerne (helst af uld), eller uldsokker på, da de også er gode hvis man sveder

 

Overtøj - Vind- og regntæt tøj. Det er bedst at have det med, så man i tilfælde af regn kan tage det på.

 

Børn -  Ud over det ovenstående skal man huske at få skiftetøj med til børnene. Det skal snarest ske at de har fået for lidt tøj med og man bliver nødsaget til at bryde op.

 

Tag hellere for meget tøj med eller på end for lidt. Har man taget for meget tøj på er det nemt at smide det, hvad det nok er bedst at gøre. Det er ikke godt at gøre tøjet våd af sved, det kan man blive syg af.

 

Det vil måske være godt hvis I havde et lille telt med, hvor i begge kan søge ly for vind og vejr. Her kan i måske søge læ i tilfælde af en stor regnbyge eller et tørt sted til skiftetøj og madpakken samt øvrige bagage.

Er der behov for opklædning, kan det også foregå i ly af evt. regn. 

Siden er opdateret den 11-03-2021