Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Redekasser

Her på Kreatit.dk kan du finde noget om redekasser eller fuglekasser, der kan give børn en specielt oplevelse.

Redekasser eller fuglekasser tror jeg kan lokke nye fugle til haven. Det vil naturligvis redekasser til fugle, som normalt vil gæste din have. En storkerede vil ikke garrantere, at der kommer en stork og slår sig ned i din have. Men hvis der er flere storkereder i nærheden, som bliver besøgt af storkepar, så er chancerne selvfølge større.

De hulrugende fugle

Nogle fugle vil kun bygge deres reder i huller. Det gælder f.eks blåmejsen, musvitten, sortmejsen, topmejsen, supmejsen og spæmejsen, stæren, fluesnapperen og uglen. Disse fugle kalder vi for hul-rugende fugle.

Spætten er en af de få der selv kan lave deres huller. De øvrige fugle har brug for at vi bygge redekasser til dem. Da spætten hakker et nyt hul hvert år - er der naturligvis altid muligheder for nogle af disse fugle kan flytte ind. Problemet er bare at det nogle af disse fugle har brug for at hullet er større evt. mindre end spætten. Der er også nogle fugle som foretrækker redekasser fremfor at overtage "spætte efterladenskaber", som typisk er i hule træer.

Redekasser - størrelser og huller

Jeg vil ikke komme med en lang liste af krav til redekasserne, for det findes på internettet.

Redekasserne kan du selv lave ud fra fine tegninger på nettet. Der er også mange steder på internettet, hvor du kan købe fuglekasser.

Undersøg fuglens liv

Når du har hængt din fuglekasse op, kan du måske holde øje med fuglekassen fra dit vindue i stuen eller kontoret. En anden ide kan også være at placere et kamera, der kan give dig mulighed for at undersøge fuglenes aktiviteter. Bedst er at kameraet kan vise billeder inde i fuglekassen.

Jeg vil dog anbefale at kameraet installeres, så det er let at tage ud og skifte batterier på. Husk at kameraet naturligvis ikke skal fremstå som et fremmed og skræmmende ting.  Jeg forestiller mig at måske er et lille rundt sort kamera, og at der hvor stikker ind i fuglekassen er malet sort.

Når tiden så er kommet til at udskifte batteriet, så vi jeg naturligvis holde øje med at de voksne fugle er fløjet.

 

 

 

 

Siden er opdateret den 10-10-2020