Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Vi graver efter sandorm

 

Husk nu at tage barnet eller børnene med når der skal graves efter sandorm.

 

Børn elsker at løbe rundt og kikke ned i de små søer der opstår i fordybningerne. Her er der mange gange også små fisk – for det meste tanglopper. Er de så også udstyret med et fiskenet vil de nyde at gå og fiske i det lave vand.

 

Bevæger børnene sig ud hvor det er meget lavvandet kan de være heldig at se små fladfisk og andre småfisk, men nogle gange kan det være at en større fladfisk pludselig svømmer væk, eller en ål som har gemt sig i noget tang.

 

Men sørg nu for at holde et vågen øje til dem eller invitere også moderen /konen med, så hun kan holde øje med barnet eller børnene.

 

Er det varmt vejr er det fristende at lade barn eller børnene løbe rundt med bare tæer og de vil nyde det. Men træder de på en musling, kan de altså skære deres fødder. Det samme kan du og det endda temmelig dybt. 

 

Det vil måske være en god ide at holde et vågen øje med vandstanden. Det kan gå meget hurtigt. Det bedste er at forberede sig hjemmefra med hvornår det er ebbe (lavvande) og flod (højvande). Så er alle forberedt, men der skal så også holdes øje med tiden når vi er i lavvande området. Her vil det igen være godt at have moderen eller konen med til også med jævne mellemrum at se på uret.

 

Husk fiskenet og en spand til småfisk og tanglopper.

Siden er opdateret den 18-10-2020