Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Tips og gode råd før afgang.

Her på KREATIT.DK finder du tips og gode råd til, hvordan du kan pakke bilen før afgang på en længere køretur.

I mange børnefamilier så er ferie lig med en bilferie, og det kan være kortere eller længere bilferier i udlandet. Kørsel med mindre børn, er det en god ide at starte planlægningen i god tid. Hvor lang tid skal der køres, skal mor og far skiftes til at køre, hvad skal der foretages undervejs, og hvor skal familien sove? Det er bare nogle af de spørgsmål, som vil dukke op.

 

Udnyt køretiden – kør evt. hjemmefra efter aftensmaden, så børnene falder i søvn og solen ikke genere børnene på bagsædet.

 

Ekstra puder og evt. et lille tæppe og/eller børnenes dyne, så vil det være lidt nemmere og behageligt for børnene sove på bagsædet.  Husk lige på at en dyne måske kan være for varm. Skal der køres om vinteren på skiferie, kan det måske være godt med en sovepose, så børnene kan holde varmen.

 

Hyggepauser eller gode strække-ben-pauser med jævne mellem undervejs er nødvendigt. F.eks. ca. hver 2-3 time for de mindre børn og 3-5 time for de mellemste børn.

 

Pas på varmen i bilen når der køres om dagen, også når du rejser om vinteren. Det er en god ide at have håndklæder eller stofbleer inde i bilen – de er gode til at skærme for solen hvis I ikke har solgardiner.  Husk at have varme trøjer med i bilen om vinteren til strække-ben-pauserne.

 

Koldt vand i en drikkedunk eller en plasticflaske med drikketud. For det første slukker den tørsten bedst i små mundfulde og så klistrer den heller ikke hvis der spildes. Små børn skal hyppigt tilbydes noget at drikke.  Om vinteren kan det være godt med en termokande/flaske med kogende vand, plastikkrus og kakaopulver i små breve. Så alle kan nyde en kop varm kakao i hyggepausen.

 

Mad i bilen bør være noget som holder blodsukket i skak, som f.eks. gulerødder, agurkstave og bananer samt frugtstykker eller sandwich/små brød at gumle på. Har I køleboksen med kan det også være godt med ostestænger eller ostehaps m.m. nydes undervejs. Husk fugtige vaskeklude i plastikposer efter måltidet er guld værd og her kommer så håndklædet igen til anvendelse når hænderne igen skal tørres. Se også madpakke

 

Hav køkkenrulle, toiletpapir og affaldsposer samt evt. skiftetøj inden for rækkevidde. Så kan alle komme af med affaldet inden næste stop. Toiletpapir er godt til at tørre numserne, hvis der gøres stop for at tisse uden toiletfaciliteter eller at der ikke er toiletpapir når vi ankommer til toilettet.

 

”Legeposer” til at hænge på bagsiden af forsæderne, til opbevaring af legetøj, bøger, m.m. Nogle er indrettet til drikkedunken og en kraftig plan stykke – lige til at tegne på. Vær forberedt på at børn kan blive køresyge når de kikker i bøger mens der køres bil.

 

Farveblyanter, papir og andre tegne- og skriveredskaber er uundværlig til turen. Cd-afspiller til lidt hjemlig hygge på bestemmelsesstedet.

 

Underholdningen behøver ikke altid være købe-musik. Prøv med en fællessang, eller lad alle i bilen på skift vælge en sang som skal synges. Det er også muligt for større børn at være med til at digte en historie, som alle på skift skal fortælle videre på. Nogle medbringer også sang- og rimbøger eller lydbøger.

 

Anden underholdning under køreturen kan du læse om her på Kreatit.dk under aktivering af børn på bilture.  

 

DVD-afspiller har mange familier anskaffet til underholdning af børn under lange bilture.

 

Klistermærkeark kan være godt fra 4 års alderen. De fås i mange legetøjsbutikker, lufthavne og tankstationer.

 

Børn kan blive køresyge men kan ofte afhjælpes med pauser, frisk luft og godt med væske undervejs. Giv aldrig børnene medicin mod køresyge uden først at tale med en læge først. Håndklæde i vinduet kan her også sørge for at børnene tvinges til at se fremad frem for ud til siden når der køres bil.         

Siden er opdateret den 08-03-2021