Tegn og male

Skal vi tegne og male

Tilbage

Titel: Æggefarvning - Farvning af Påskeæg til ophængning. 

Kategori: Tegn og male - Male - Æggefarvning

Beskrivelse: Søger du inspiration til farvning af Påskeæg? Her på Kreatit.dk finder du inspiration til farvning af Påskeæg til efterfølgende ophængning. 
 

Vi kan farve vores æg på følgende måder:

Farvning med farveblyanter eller tuscher

Her har vi som hovedregel farvelægning af farveblyanter med forholdsvis lille stregfarve. Det vil da kan jeg forestille mig tage lang tid for at farvelægge et æg. Så her vil jeg nok anbefale at male min mindre skala. Det vil sige det samme som at male på sten, dog med den undtagelse at male en grundfarve forinden. Det vil tage for lang tid specielt hvis vi ønsker at fulddækning af farve. 
Jeg tænker at farveblyanter er gode til at pynte æg, som kræver intens farvelægning i mindre områder: Ønsker vi at farvelægge et større område vil det også kunne lade sig gøre, men her skal vi tænke mere åben farvlægning. Det vil sige:

Farvelægning med vandfarver

Nu begynder det at ligne noget, som kan være mere hen i nærheden af farvelægning af større områder. Problemet med vandfarver er at farverne har sine begrænsninger. 
Det vil sige at farverne er gangske svage i farvestyrken. Det vil sige vi kan begynde at male en grundfarve, dog ikke forvente at farven er kraftig. Den er mere også i pastelfarver. En svag tone. 

Nu kan vi ganske vist male større flader, men ikke forvente andet end pastelfarver. Pastelfarver males med pensler. Nu kan vi male: Vi skal dog lige tænke os om fordi farver har let ved at løbe i en anden retning. 
 

Farvelægning med maling

I forhold til vandfarver så kan vi male æggene i større flader eller områder uden fare for at malingen løber i aller retning. Selvfølgelig kan de ske, hvis vi i iver kommer til at komme alt for meget maling på vores æg. Vi maler med pensler:

Plantefarver

Gul - safran, gurkemeje, grøn te, appelsinskal
Orange - løg skind, paprika
Brun - kaffe, sort te
Brun-gul - dild frø
Brun-orange - chili pulver
Lyserød - tranebær
Rød - saft fra granatæble
Varm brun - rød løg skind
Grøn - spinat blade
Blå/lilla - blåbær (ej skovbær), rødkål
Brunmeleret - kaffegrums
 

Siden er opdateret den 06-10-2023