Tegn og male

Skal vi tegne og male

Tilbage

Titel: Følg firkanterne

Kategori: Tegn og male - Tegne - Følg firkanterne

Beskrivelse: Følg firkanterne er en anden sjov og anderledes måde at tegne på.

 

Beskrivelse

Denne form for tegning kan foregå på 3 måder.
 

Lær at tegne efter 1. metode

Den ene metode er at du har 2 områder med firkantede felter af 6, 16, 25, 36 felter. I området til højre eller ovenover så ses, der en stregtegning i de firkantede felter. Til venstre eller nedenunder ses samme antal felter, dog uden nogen stregtegning. Opgaven er så at kunne tegne stregtegningen for oven eller til venstre magen til i det område med firkantede felter. De firkantede felter vil da udgør en hjælp til tegneren. Nu er det så tegneren der felt for felt genskaber stregtegningen.

Tegningen vi så felt for felt blive kopieret i det tomme område af firkantede felter af 6, 16, 25 eller 36 felter.
 

Lær at tegne efter 2. metode

Du ser en stregtegning, som du ønsker at tegne. Denne stregtegning deler du nu op i 6, 16, 25 eller 36 felter. Derefter så tegner du de firkantede felter op igen på det papir, som den færdige tegning skal tegnes på.

Nu er det så op til tegneren at tegn stregtegningen felt for felt.
 

Lær at tegne efter 2. metode med en lille tvist.

  1. Start med at tegne et stykke A4 papir op i firkantede felter af forskellige størrelser. Det er vigtig at disse felter er lige store på alle fire sider. Tænker at du har x-antal firkantede felter 1x1 cm, 2x2 cm, 3x3 cm, 4x4 cm. Det er vigtigt at disse felter fremstår ganske tydeligt. Det kan eventuelt tegnes op med blå, rød eller grøn tusch. Blå, rød eller grøn er vigtigt ide stregtegningerne ofte er sorte stregtegninger.
  2. Kopier den valgte stykke papir med firkantede felter der passer bedst til den stregtegning som der ønskes at tegne.
  3. Tag nu den ønskede tegning og læg ovenpå A4 papiret, så er det vigtigt at kunne se de firkantede felter fra papiret nedenunder. 
  4. Tag nu det kopierede A4 papir med firkantede felter. Her ovenpå ligge vi et stykke A-4 papir, der skal nu skal genoptegne stregtegningen på.
  5. Nu fastgøres papirne 2 og 2. Det vil sige at vi skal sikre os at ikke disse stykker papir på nogen måde kan skubbes væk fra hinanden. Du kan evt. bruge nogle af disse billede- eller fotohjørner. De er gode fordi de klæber på bagsiden og fastholder billeder eller foto til billedalbummet. Tips. I stedet for at sætte den ønskede stregning fast på spise- eller skrivebordet, så kan du evt. sætte den fast på vinduet. Det gør at de firkantede felter fremstår ganske tydeligt, og dermed deler tegningen fint op i felter. Dagslyset gør det meget nemmere at se de firkantede felter nedenunder stregtegningen.
  6. Så er det tid til at tegne. Tegn så stregtegningen op felt for felt.
  7. Når tegningen er færdig, så er det bare at fjerne de firkantede felter. Det gøres nu let ide de ikke er eksistende på det færdige resultat eller papir. De firkantede felter forefindes nemlig på det A4 ark, som lå under tegningen. Tips. Hvis du igen har svært ved at se de firkantede felter, kan det være en fordel at tegne tegningen på vinduet og udnytte dagslyset. 

 

 

Målforhold

Ønsker vi at tegne stregtegningen i dobbelt størrelse, så er det bare spørgsmål om at kunne tegne de firkantede felter i dobbelt størrelse.

Ønsker vi der i mod at tegne stregtegningen i den halve størrelse, så skal vi gå ud fra de firkantede felter i halv størrelse.
 

Hvad kan vi så lære at disse metoder

Disse metoder lære vi at se stregtegningene, som små streger og ikke som en hel tegning.
 
Med dette vil jeg sige at, hvis du går med tanker og ideer med at lære og tegne. Tænk på at del tegningen op i felter og dermed gør stregtegningen lettere at gentegne.

 

Siden er opdateret den 09-11-2023