Tegn og male

Skal vi tegne og male

Tilbage

Titel: Form skravering er en sort /hvid maleteknik - Kreatit

Kategori: Tegn og male - Teknik - Maleteknik - Form skravering

Beskrivelse: Her på KREATIT.DK kan du finde en opskrift på en maleteknik, som hedder form skravering der .

 

Beskrivelse

Tegningen vil fremstå som en sort /hvid malet tegning. Med denne teknik så vil figuren fremstå efter hvordan vi nu skravere på. Det kan foregå på flere måder.
 

Metode 1 - Skravering af figuren helt uden nogen form for streger der markere figuren

For at det kan lade sig gøre foreslår jeg at vi tager en stregtegning og sørger for at den fremstår ekstremt meget tydeligt. Eventuelt så streger vi den op med en sort tusch. Grunden til at siger dette er, fordi  at vi skal nu fastgøre denne tegning på vores bord med tape. Derefter så fastgør vi et nyt stykke papir ovenover. Det øverste papir er det vi tegner eller maler på. Nu kan vi så gøre brug af de forskellige metoder og se resultatet efterfølgende. Dette er den mest rigtige form skravering metode. Figuren vil efterfølgen fremkomme på baggrund af den måde vi skraverer på.


Metode 1 Skraver figuren helt

Denne metode så fremstår baggrunden helt uberørt og som regel hvidt. Motivet vil da fremstå tydeligt og skarp på den hvide baggrund.
  1. Start med at tegne en tegning eller vælge en stregtegning blandt alle tegningerne i malebogen købt eller her på kreatit.dk ( 3 D tegning)
  2. Så skraves der side for side og husk at skifte retningen for hver side.

Metode 2 skravering af halvdelen af figuren

Denne metode så fremstår baggrunden også helt uberørt og motivet helt hvidt som en stregtegning uden farve. Motivet vil da fremstå tydeligt og skarp kontrast til den hvide eller lysere baggrund.
  1. Start med at tegne en tegning eller vælge en stregtegning blandt alle tegningerne i malebogen købt eller her på kreatit.dk ( 3 D tegning)
  2. Så skraves der side for side
  3. Den næste side forbliver hvid og dermed springes over
  4. Dernæst skraveres den næste side og sådan forsættes det figuren rundt side for side.

Metode 3 skravering af figurens baggrund

Denne metode så fremstår baggrunden skraveret og motivet helt uberørt som en stregtegning. Motivet vil da fremstå tydeligt og skarp kontrast til den mørkere baggrund.
Denne maleteknik så skraverer vi fra figuren og ud imod papirets kant. Der må gerne skraveres på flere måder, så der er lidt mere liv i tegningen. Skiftevis fra højre imod venstre og venstre imod højre.
 

Metode 4 Skravering halvdelen af baggrund

Denne metode så vil vi anvende maleteknikken over hele tegningens baggrund, dog kun hver anden side af figuren. Motivet eller figuren forbliver som en hvid stregtegning. For at motivet kan fremstå tydeligt og skarp er det nødvendigt at stegtegningen er en sort stregtegning og baggrunden er lidt svagere farvet idet der kun males halvdelen af baggrunden.
 

Metode 5 - Skarvering med toner

Denne metode så vil vi anvende maleteknikken over hele tegningen med mørke og lyse toner. For at motivet kan fremstå mørkere, så skravere vi tæt sammen. Lysere toner kan gøres ved at forøge afstanden mellem skraveringen.

Siden er opdateret den 30-11-2023