Tegn og male

Skal vi tegne og male

Tilbage

Titel: Mål med blyant - en tegneteknik

Kategori: Tegn og male - Teknik - Tegneteknik -Mål med en blyant

Beskrivelse: For at tegningen nogenlunde har den rigtige målforhold, er der mange kunstnere der anvender en blyant. Blyanten er lig med deres målepind. 

 

Beskrivelse

Blyanten fungere på den måde at den holdes i strækt arm ud fra kroppen i retningen hen imod motivet vi ønsker at tegne.

Så tager vi en tjekpunkt, det vil sige måler eksempelvis højden på det vi ønsker at tegne. 

Dernæst så holder vi blyanten ned imod papiret. 

Finder ud af hvor motivet nu skal være på papiret (ca. midt på) og tegner en lille streg til markering øverste eller nederst markering. 

Det kan tænkes at vi er nød til at måle igen. Husk strækt arm (grunden er at så er vi sikker på at det bliver efter samme udgangspunkt hver gang). 

Fint nu har vi så fundet ud af eksempelvis, hvor stor motivet skal blive på papiret.  

Så forsætter vi bare med samme teknik. Hver eneste streg som der er på motivet. Hver gang vurdere vi om den er lige eller 90 grader eller en anden vinkel.

Hvis motivet driller og vi kan ikke fokusere rigtigt. Da kan det hjælpe at tage et billed med det digitale kamera, for så når vi kommer hjem kan vi vende motivet på hovedet. Problemet er nu at vi nok er nød til at starte forfra, fordi vi jo ikke nu har den samme afstand til motivet. Med mindre at vi kan zoome ind på motivet så den har den rigtige størrelse til højde og breddemål. Sagt med andre ord samme størrelse som det vi tegner. 

Siden er opdateret den 12-11-2023