Tegn og male

Skal vi tegne og male

Tilbage

Titel: Prik streg prik tegninger kan være sjove og lærerige

Kategori: Tegn og male - Tegne - Prik streg prik

Beskrivelse: Følg prikkerne fra 1-20, 30, 40 eller måske 100 og tegn en streg mellem prikkerne for at finde ud af hvad tegningen forestiller. Derefter kan du eventuelt farvelægge tegningen.

 

Beskrivelse

Prik streg prik tegning er tegeninger som består af en række prikker, som er nummerede. Det kan være lige fra 5 prikker til 100 op til måske 200 prikker. Prikkerne er nummerede. Det er så op til tegneren at forbinde prikkerne med hinanden i den rigtige rækkefølge med en streg. Tegneren starter med at tegne en streg fra prik nr. 1 til prik nr. 2. Det er derfor jeg vælger at kalde det prik streg prik tegning. 
 

Lærerige

Børnene kan lære at tælle og lære noget om tallenes rækkefølge. Der udover hvordan tallene ser ud fra 1-200.
 

Typer prik streg prik tegninger

Der findes 3 typer prik streg prik tegninger.

1. Den første type er en tegning, som er overfyldt med nummerede prikker. Dog kan der være nogle prik streg prik tegninger, der måske udover prikkerne og deres tal eller nummerede prikker også indeholder øjne næse og mund.

2. Den anden type er en tegning, der kun er halv fyldt med nummerede prikker. Det vil sige at halvdelen af tegningen er tegnet op, så som baggrunden. Så er det tegneren skal finde ud af hvad for en person eller dyr der fremkommer ved at tegne streger mellem prikkerne.

3. Den sidste type er en tegning, som næsten er en færdig tegnet tegning. Det kan så godt være at vi lige skal tegne nogle få prikker på tegningen. Det er så op til tegneren at finde ud af hvilken ting eller figur der mangler på tegningen.

Siden er opdateret den 09-11-2023