Tegn og male

Skal vi tegne og male

Tilbage

Titel: Styrkekontrast eller lys- og mørke kontrast - Kreatit

Kategori: Tegn og male - Generelt - Farver - Kontraster - Styrkekontrast

Beskrivelse: Styrkekontrast også kaldet for lys- og mørke kontrast bruges inden for typografien. Det vil sige tekst i forhold til baggrund. 

 

Beskrivelse

Styrkekontrasten bruges inden for typografien, eller sagt på en andet måde tekst i forhold til baggrund. 
En kontrasthold på 100% vil sige sort tekst på kridt hvidt baggund. Men så stærke forhold kan være hård for øjnene og for nogen virke flimrende. 
 

Eksempler på styrkekontrast

En kontrasthold på 100% vil sige sort tekst på kridt hvidt baggund. Men så stærke forhold kan virke for voldsomt og ubehageligt at læse.
Helt kridt hvidt baggrund giver en genskindende effekt, som er ganske ubehageligt at se på. Den bør sænkes i styrke til knækket hvid?
Eksempler på Knækket hvid: Andre eksempler dæmpede styrkekontrasten er: Fordelen ved at vi dæmper styrken på teksten i forhold til baggrunden, er at vi har muligheden for at fremhæve en tekst, ord eller overskrift. 
Fremhæve en tekst, ord eller overskrift så ændre vi på styrkeforholdet på det pågældende. Det kan være som her fed skrift. Den sorte tekst bliver på en måde øget i styrke. 
I bunden af denne side så har jeg dæmpet styrken på teksten (siden er opdatereret den xx-xx-xxxx). Den tekst er ikke så vigtig information, så den tekst er lys grå. 
 

Andre typer af kontrast

Der findes faktisk hele 8 forskellige kontrast typer. 

Siden er opdateret den 11-10-2023