Bestik
Fantasien starter her

Bestik

Her på siden finder du inspiration til borddækning. Emnet er bestikket.

Vær omhyggeligt med alt bestikket. Bestik skal ligge med spidserne bort fra gæsten. Alle knivenes skær vender ind mod tallerknernes kant.

Bestikket må naturligvis gerne være pænt blankpudset.

Når vi nu ser frem foran os hovedtallerken.

Så vil kniven til hovedrettet vil ligge til højre med skæret ind imod tallerken, og skæret skaftet ned imod gæstens bordkant.

Til venstre vil gaflen til hovedrettet ligge med spidserne pegende ind imod midten af bordet.

Hvis det er til forrettet er beregnet at vi skal spise med kniv og gaffel, så vil der ligge 2 knive til højre for spisetallerken samt 2 gafler til venstre for tallerknen.

Hvis der bliver serveret suppe til forret, så vil jeg vælge mellem at pladsere den store ske foroven (Pegende imod venstre) eller ved siden af kniven. Grunden til at jeg vil ligge den ved siden af kniven og ikke gaflen er at lang de fleste mennesker spiser med højre hånd.  

Husk at være det er pænest at Knive og gafler ligger på højde med hinanden. Enten ca. lige langt fra bordkanten eller at de flugter pænt i den anden ende.

Kagekaflen og dessertskeen den ligger på bordet over spisetallerkenen. Dessertskeen pegende med imod venstre. Kagegaflen kan efter min mening ligge samme sted pegende i mod højre.

    kreatit.dk
    11794793