Fest

Så skal der festes - parti - parti

Titel: Sange - generelt

Kategori: Fest - Underholdning - Sange

Beskrivelse: Her vil du kunne finde med tiden eksempler på sange, der kan underholde ved festlige gilder.


Der findes et hav af sange på internettet, vi kan printe ud.
 

Typer af sange

Drik sange. Det er sange der sørger for at selskabet får noget at drikke.

Velkomstsange. Sange der byder alle gæsterne velkommen.

Velbekomme sange. Sange der byder aller gæsterne velbekomme og fortæller dermed at der nu ikke bliver serveret mere. Gæsterne gerne må forlade bordet nu på en pænt måde.

Humør sange. Det er sange som måske kan sætte gang i fest, hvis værtsparret synes at gæsterne ikke er i hopla. Eller sagt på en anden måde at fest er død. Der er lidt stille. Der bliver ikke talt så meget. Det behøver ikke altid være værtsparret der frembringer med en sådanne type sang. Det kan også være en eller flere af gæsterne.

Personlige sange. Det er sange som personlig omhandler en eller flere personer. Det er som regel en eller flere af gæsterne som medbringer en personlig sang om festens hovedperson eller festens hovedpersoner. Det er sange som er digtet så de omhandler den eller de der er festens hovedperson eller hovedpersoner. De kan være lavet af gæsterne selv eller fået lavet af en som er god til at lave sange.

Hvis vi er til fest og der er sange så er der nogle som altid er den glade samler af alle festens sange. Andre er ligeglade og lader tjernene fjerne sangene når de rydder op.
 

Genbrug

Nogle sange kan godt genbruges. Det vil sige at vi skiver sangen af på computeren og printer den en gang til. Det kan være at vi skal til en anden fest. Så printer vi den i x antal kopier.

Det kan også være at vi skal til en 40 års fødselsdag og var med til festen dengang personen fyldte 30 år. Dermed kunne vedkommende måske have gemt en eller flere sange fra dengang og så kopiere den i x-antal kopier.

Det kan også være at vi skal til sølvbryllup og var med til brudeparrets bryllup og /eller kobber bryllup. Derfra kunne det måske være sjovt at kopiere en eller flere sange fra begge fester.
 

De kreative sange

De kreative sange kalder jeg de sammensatte sange. Det vil sige at vi har eksempelvis gemt festsange fra en hver fest: Når så vi skal til en af disse feste, så går vi i gemmeren og finder flere sange af som er fremstillet på samme melodi. Det er nemlig meget vigtigt at det er samme melodi. Så går det ud på at vi kreativt skaber en ny sang ved at kopiere en eller flere vers fra gamle sange.
 

Siden er opdateret den 05-09-2023